Černé sojové boby - černé fazole 400g

60 Kč
Momentálně nedostupné
Položka byla vyprodána…

Černé fazole jsou velmi výživné. Vzhledem k jejich vysokému obsahu bílkovin je lze použít jako náhražku za maso. Mají také vysoký obsah vlákniny, dle tradiční čínské medicíny udržují zdravá střeva. Černé fazole obsahují asi 31% doporučeného denního příjmu vlákniny v pouhých 3 polévkových lžících.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: 100% černé sojové boby - fazole

Datum trvanlivost je uvedeno na zadní etiketě. Země původu: Thajsko

Obsažené alergeny: sója

Výživové údaje pro 100 g fazolí:

Energetická hodnota: 1360 kJ/ 321 kcal
Tuky: < 0,5 g
-nasycené mastné kyseliny: < 0,1 g
Sacharidy: 52 g
-cukry: 2,7 g
Proteiny: 24 g
Sůl: < 0,01 g

 

Použití: černé fazole samy o sobě nemají příliš výraznou chuť, proto je zcela v rukou kuchaře na jaký způsob a s jakými ingrediencemi fazole vaří. Lze z nich připravit omáčky na špagety, mexická jídla, osmažit je, použít do polévek, pomazánek, salátů.

Základní recept: černé faole namočíme na 10-12hod. do studené vody. Vodu slejeme, vyhodíme prázdné slupky na povrchu. Přidáme řasu kombu, přivedeme k varu, sebereme pěnu a vaříme v tlaku 1hod. Po otevření hrnce přidáme lžičku soli a ještě 10min. povaříme.

Tradiční čínská medicína říká:

"Černé fazole jsou neuvěřitelně všestranné. Jednou z výhod je, že vám pomohou v boji proti tuku. I když mají ve skutečnosti vysoký obsah tuku, jedná se o nenasycené, tedy zdravé tuky. Černé fazole pomáhají také snížit hladinu cholesterolu v krvi, zabraňují vysokému krevnímu tlaku a v extrémních případech srdečnímu infarktu.Černé fazole mají také vysoký obsah proteinu, který je nezbytný při budování a rekonstrukci svalů a tkáně. Významný je zrovna tak obsah bílkovin. Ze tří polévkových lžic dostanete 13 g bílkovin, což je 26% z doporučené denní dávky. S významným obsahem antioxidantů, vlákniny, bílkovin, vitaminu K, železa, hořčíku, mědi, manganu, a riboflavinu udržují váš imunitní systém v dobré kondici."

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: