ANCHO POBLANO - ORGANICKÁ SEMENA CHILLI PAPRIČEK - 5 KS

50 Kč 44,64 Kč bez DPH
Skladem (20 ks)
Možnosti doručení

Chilli Ancho Poblano je typická mexická paprika, která má tmavou barvu a je mírně pikantní. V Mexiku se tradičně sklízí zelená, poté se praží a zbavuje se relativně silné slupky (Poblano). Typickým mexickým pokrmem je „Poblanos Rellenos“ (plněné papriky Poblanos). V červeném, zralém stavu se často suší a zpracovává se na prášek (Ancho). Chuť připomíná rozinky, sušené švestky a kávu.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Rostliny mohou dorůst až do výšky jednoho metru a vyvinout řadu těžkých plodů, které často vyžadují dodatečnou oporu v podobě tyčí nebo prutů. Plody se obvykle nejedí syrové, ale grilují se, vaří, dusí nebo plní.

Péče: Teplota klíčení je mezi 20 a 28 °C (doba klíčení 7–20 dní), proto se doporučuje použití skleníku a vyhřívací podložky. Rostliny potřebují čerstvou, dobře hnojenou, propustnou půdu a nesnášejí zamokření. Měly by být vysazeny na slunném, chráněném místě s minimálně 6 hodinami slunečního svitu – nejlépe více. Rostliny vysaďte ven přibližně 2 až 3 týdny po posledním mrazu. Pokud je vysazujete venku, měly by být od sebe vzdáleny minimálně 50 cm.

Spoustu užitečných tipů pro úspěšné pěstování chilli rostlin najdete v našem Průvodci pěstováním chilli a v Chilli deníku.

Druh Capsicum annuum
Obsah 5 kusů
Úroveň pálivosti 3
Scoville 1 000 – 1 500 SHU
Optimální teplota klíčení 20 – 28 °C
Výsev únor – duben
Květy bílé (květen–červenec)
Růstový habitus keřovitý, výška cca 100 cm
Zrání ze zelené na červenou
Vzhled plodů srdcovité, cca 7 x 14 cm
Doba zrání 70–85 dní
Původ Mexiko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola