ČAJE DLE ZEMĚ PŮVODU
- ARGENTINA
- ČÍNA
- JAPONSKO
- THAJSKO
- TCHAJ-WAN
- MYANMAR
- VIETNAM
- MAROKO
- ŠRÍ LANKA
- TURECKO
- NEPÁL
- INDIE
- GRUZIE
- ÍRÁN
- KEŇA
- JIŘNÍ KOREA
- RWANDA
- MOSAMBIK
- KOLUMBIE
- TANZÁNIE
- INDONÉSIE
Nejprodávanější
Skvělá "palácová", tedy nejvyšší třída sypaného puerhu, který si objednal u Menghai Tea Factory (na Tchajwanu nazývané Bohai Tea Factory) tchajwanský obchodník Wu.
Hezky vyzrálý čaj z jedné z nejznámějších továren na zpracování puerhu. Slavná receptura 7581. V chuti sladký, s tóny vzácných dřev a ženšenu. Hmotnost: cca 250 g.
Další z čajů od firmy Dayou. Tento koláč je jeden z jejich exkluzivních tmavých puerhů, vyrobených z jarních lístků cca 100 letých volně rostoucích stromových čajovníků. Firma...
Elegantní, hladký, nasládlý, lahodný tmavý puerh s lehounkým oříškem v aroma. Byl vyroben firmou Dayou z listí volně rostoucích stromů (Stáří 80-100 let). Vyrobeno v továrně:...
Výtečný tmavý puerh z privátní produkce tchajwanské firmy Xi Zi Hao. V oblasti Bulang, kde byl tento puerh vyrobený, roste v blízkosti starých stromových čajovníků speciální...
Základní tmavý pu-erh pro každodenní popíjení lisovaný do klasické cihly. Plná a výrazná chuť, temná barva, nasládlá vůně a mnoho nálevů.
Nové hnízdo zeleného (sheng) puerhu. Lisováno z maocha z mladších čajovníků ze středních až vyšších poloh hor v okolí Lan Cang. Nálev zlato-žluté barvy, sveží vůně a...
Malé pu-erhové koláčky (xiaobing) z Wu Liang Shan. Tmavý nálev nasládlé vůně, komplexní, vyvážené a hladké sládnoucí chuti. Ideální na cesty, do práce, domů, prostě kdekoli a...
Výtečný tmavý puerh, který byl vyrobený k výročí narození vnučky majitelů firmy Xun Yun Hao. Hmotnost: cca 240 g.
Zářivě zelené lehce zakroucené lístky syté vůně. V nálevu je cítit autentická vůně zelených čajů z An Ji – jemná a sladká po bambusu či čerstvém zeleném hrášku. Chuť je čerstvá,...
Sáčkový čaj ze sušeného artyčoku.
Artyčok patří k nejlepším léčivům na játra a žlučník. Zvyšuje tvorbu žluči a také její vylučování, podporuje detoxikační činnost jater a vylučování škodlivin močí. Snižuje...
Černý čaj z kultivaru Assamica. Tento čaj dává krásný krémovitý nálev čokoládové chuti a vůně, ve které se objevují i tóny mléčně květinové a ovocné a to hlavně na vnitřní...
Zvláště aromatický a silný Assam z ekologické zahrady Jamguri, který se často používá I v čajových směsích.
Tato zahrada se nachází na severním břehu řeky Brahmaputry nedaleko města Tezpur a nabízí vynikající kvalitu za atraktivní cenu. Pečlivě svinutý tmavý černý list protkaný...
Vysoká sorta nejoblíbenějšího čaje na indickém kontinentu. Čaj je zpracován metodou CTC (crush-tear-curl), což znamená, že zavadnutý lístek je ve speciálnim CTC roleru podrcen,...
Černý indický čaj zpracovaný metodou CTC. Základní sorta. Kuličky jsou menší, v průměru mají jen cca 1 mm. Hmotnost: 1 kg
Koláček zeleného (sheng) pu-erhu lisovaný 28. 3. 2017 z listů divoce rostoucích starých čajových stromů. Směs maocha ze stromů stáří 150 a více let z širšího regionu hory Ba Da....
Velice chutný a kvalitní tmavý koláč za dobrou cenu.
Vynikající jávský kořeněný nápoj.
Vynikající japonský čaj s praženou rýží v bio kvalitě. Oblast Kagoshima. Doba sklizně: jaro.
Velmi dobrý a přitom cenově dostupný japonský stonkový čaj v bio kvalitě, který je produkován při výrobě čaje Sencha Kagoshima Sakurajima. Směs zlomkových lístků a řapíků. Jeho...
Světlý thajský oolong s přírodním aroma broskve.
Sada 8 ks mini koláčků výborného tmavého Pu Erhu v dárkovém balení.
Lehký černý čaj, který byl šetrně zbaven kofeinu a obsahuje maximálně 0,4 % kofeinu.
Ojedinělý, vzácný a hlavně výtečný černý čaj z kultivaru Tie Guan Yin pěstovaný v jedné z nejvýše položených pěstebních oblastí Tchajwanu.
Čínský černý čaj ovoněný a ochucený přírodní šťávou z ovoce liči.
Černý čaj pěstovaný na úpatí hory Kilimandžáro.
Thajský zrající pralesní čaj typu Pu Erh, který je vyroben tradiční metodou (fermentací na hromadách po dobu dvou měsíců). Na jeho výrobu bylo použito listů z čajovníků starých...
Velice vzácné květy divoké chryzantémy sklizené na pokraji horského deštného pralesa na severu Thajska. Narozdíl od klasických květů chryzatémy, jsou tyto menší velikosti,...
Zahrada North Tukvar je jedna z prvních zahrad v Darjeelingu, založená v roce 1852. Tuto zahradu jsme několikrát navštívili na cestě do Sikkimu a překvapila nás její krajinná...
Obzvláště jemný a vynikající SF, který potěší výraznými muskatelovými tóny. Tento Darjeeling je velmi aromatický a v šálku se rozvine jeho charakteristická, plná chuť.
Dong Ding neboli Zamrzlý vrcholek, vyrobený z kultivaru N°17 (Chin Shin) je lehce pečený světlý oolong z ekologicky čisté oblasti severního Thajska. Kultivar N°17 je typický...
Ceylonský čaj s bergamotovou silicí. Z čaje byl šetrně odstraněn kofein.
Snídaňová směs černých čajů z Indie (Assam), Cejlonu a Keni. Vhodné pro kombinaci s mlékem.
Snídaňová směs černých čajů z Indie (Assam), Cejlonu a Keni. Vhodné pro kombinaci s mlékem.
Světlý thajský oolong s přírodním aroma vonokvětky (osmanthu), které dodává čaji tzv. mléčný nádech. Čaj byl sklizen v ekologicky čisté oblasti severního Thajska. Kultivar: N°12.
GABA oolong z ekologicky čisté oblasti severního Thajska. Pro zvýšení obsahu gamma-aminomáselné kyseliny byla tato várka ponechána ve vakuu, místo standratních 8 hodin, celých...
GABA oolong z ekologicky čisté oblasti severního Thajska. Pro zvýšení obsahu gamma-aminomáselné kyseliny byla tato várka ponechána ve vakuu, místo standratních 8 hodin, celých...
GABA oolong z ekologicky čisté oblasti severního Thajska. Pro zvýšení obsahu gamma-aminomáselné kyseliny byla tato várka ponechána ve vakuu 8 hodin. Díky tomu má i mírně...
Velice zajímavá a lahodná směs čajů Genmaicha a Matcha, na jehož výrobu bylo použito vysoce kvalitního čaje Matcha z kultivaru Gokoh.
Jedná se o výjimečně jemný červený čaj z provincie Hunan v Číně. Tento organický čaj okouzluje obzvláště krásným vzhledem díky mnoha zlatým tipsům. Hladká, mnohotvárná...
Prestižní lot č.1, skvělý, klasický prvosběrový Darjeeling.
Klasická, velmi dobře udělaná druhá sklizeň, která představuje typický, druhosklizňový Darjeeling ze sesterské zahrady oblíbené Jungpany.
Oblíbený čaj s označením Red Thunder. Lístky na tento čaj byly sklizeny v nejvyšších polohách zahrady, které se řadí mezi absolutně nějvyšší v celé oblasti Darjeelingu. Složení...
Kvalitní sorta zeleného čaje, která je velice oblíbená mezi thajskými farmáři. Čaj je pro svou silnou, nikoli však hořkou, chuť a nízký obsah kofeinu vhodný pro celodenní...
Kvalitní sorta lehce pečeného zeleného čaje, která je velice oblíbená mezi thajskými farmáři. Čaj je pro svou silnou, nikoli však hořkou, chuť a nízký obsah kofeinu vhodný pro...
Velmi dobrý, originální čaj z nově obnovených zahrad v gruzínské oblasti Ozurgeti. Je zpracován jako celolistový čaj a dává nám zlatooranžový nálev s nasládlou, hladkou, jemnou...
GABA černý čaj ze starých čajovníků z ekologicky čisté oblasti severního Thajska. Se vyšším obsahem gamma-aminomáselné kyseliny.
GABA oolong ze starých čajovníků z ekologicky čisté oblasti severního Thajska. Se vyšším obsahem gamma-aminomáselné kyseliny.
Vynikající archivní vysokohorský černý čaj s krásnou medovo skořicovou chutí, která je výsledkem činnosti drobného hmyzu, jež svým okusem nutí čajovník vytvářet specifické vonné...
Vynikající archivní vysokohorský černý čaj s krásnou medovo skořicovou chutí, která je výsledkem činnosti drobného hmyzu, jež svým okusem nutí čajovník vytvářet specifické vonné...
Vyšší sorta oblíbeného čínského čaje s povzbudivým účinkem.
Tento jedinečný čaj byl před sklizní 30 dní pečlivě zastiňován metodou Tana, která vyžaduje zručnou techniku a velkou péči, díky které má tento čaj ušlechtilé vůni a elegantní...
Toto gyokuro vyniká mimořádně svěží a travnatou vůní. Chuť nálevu je decentně sladká s jemnými ovocnými tóny a silným umami nádechem. Tento čaj je vynikající pro vícenásobné...
Unikátní směs čajů Gyokuro z kultivarů Okumidori a Yabukita, který se před sklizní pečlivě pěstují dvacet dní ve stínu metodou "Jikagise". Tento čaj má několik jedinečných...
Velice kvalitní gyokuro vyrobené z lístků kultivaru Gokoh. Tentokrát v pro tento čaj netradičním balení. Každé balení obsahuje 5 pyramidových nálevových sáčků s 5 g tohoto...
Velmi oblíbený černý čaj aromatizovaný přírodním bergamotovým olejem, získaným z kůry citrusu bergamia. Jako základ naší směsi jsou použity velmi kvalitní lístky nepálského čaje...
Vynikající pražený čaj, vyrobený z řapíků čajových lístků kultivaru Gokoh. Tyto řapíky byly vytříděny při výrobě vysoce kvalitního Gyokura a následně pečlivě upraženy.
Práškový čaj vyrobený z kvalitního čaje HOJICHA KARIGANE (ON CHI) SUPERIOR GOKOH. Je vhodný na přípravu šlehaného čaje, do mléčných koktejlů a jako surovina na přípravu...
Černý zrající čaj medové chuti a vůně. Překrásná vůně tohoto čaje je způsobena nejen jeho zpracováním, ale i hmyzím okusem, díky němuž čajový stromek začne produkovat vonné...
Velice zajímavý tmavý oolong z ekologicky čisté oblasti severního Thajska. Kulitivar: N°17.
Vysoce kvalitní plátky sušené plodnice houby Reishi (Lesklokorka lesklá - Ganoderma lucidum) Čaj z této houby zvyšuje přirozenou obrynyschopnost, posiluje imunitní systém,...
Špičková archivní sorta červeného čaje z oblasti Wu Yi Shan - Huang Gang Mountain (1000 m.n.m.). Sklizeň 15.3.2024. Kultivar Fuyun č.6 (vyšlechtěn v roce 1987 v oblasti Fujian...
Špičková sorta červeného čaje z oblasti Wu Yi Shan - Huang Gang Mountain (1000 m.n.m.). Sklizeň 15.11.2023. Kultivar Fuyun č.6 (vyšlechtěn v roce 1987 v oblasti Fujian metodou...
Špičková sorta červeného čaje z oblasti Wu Yi Shan - Huang Gang Mountain (1000 m.n.m.). Sklizeň 15.11.2023. Kultivar Fuyun č.6 (vyšlechtěn v roce 1987 v oblasti Fujian metodou...
Fantastický oolong pečený na dřevěném uhlí, z oblasti Wu Yi Shan.
Fantastický útesový oolong z oblasti Wu Yi. Jeden z nejlepších čajů v naší nabídce. Ručně zpracovaný a třikrát pečený na dřevěném uhlí.
Prvotřídní Shou Mei z roku 2012 z oblasti vnitřního Wuyishanu.
Fantastický pečený oolong z oblasti Wu Yi Shan. Jeden z nejlepších čajů z naší nabídky.
Světlý oolong svěží vůně i chuti. Přímo od farmáře z ekologicky čisté oblasti severního Thajska. Kultivar N°17 (Chin Shin)
Základní sorta čínského čaje zpracovaného na způsob japonského sencha.
Květy chryzanthémy na čaj. Sklizeny v ekologicky čisté oblasti severního Thajska.
Výborná Bancha z ostrova Kjúšú. Čaj vhodný i k dobrému jídlu.
Kabusecha Akari je před sklizní více než osm dní ve stínu, a proto patří k polostinným čajům. Tento vysoce kvalitní čaj je ušlechtile zpracovaný. Chuť je přesvědčivá díky svému...
Tento japonský oolong je skutečnou raritou. Přesvědčí sladkým a krémovým šálkem s nádechem vanilky a jemným praženým aroma.
Tento čaj je tradičně používám k regeneraci jater a detoxikaci organismu. Údajně je vhodný jako doplněk při léčbě hepatitidy i při bronchitidě a astmatu.
Jiaogulan neboli Gynostema pětilistá (lat. Gynostemma pentaphyllum) je popínavá rostlina z čeledi tykvovité, jejíž původ je v oblastech jižní Číny. Je mrazuvzdorná až do –15 °C....
Vynikající čaj vyrobený pouze z tipsové části jarních lístků ze stíněných čajovníků. Tento čaj vzniká jako vedlejší produkt při zpracování nejvyšších sort čaje Gyokuro, kdy jsou...
„Zlaté obočí“ – kompletně ručně zpracovaný tipsový červený čaj z jemné jarní sklizně. Drobnější, stejnoměrný list se znatelným podílem zlatých tipsů vydává sladovou, kořeněnou...
Výborný lehce oxidovaný oolong z ekogicky čisté oblasti severního Thajska.
Jedná se o výjimečně pěkně zpracovaný list ze zimní sklizně (sklizeno posledním lednovém týdnu, tedy v době kdy se v Nilgiri sklízí nejhodnotnější čaje tzv. Frost Teas). Jedná...
Nejvyšší třída čaje kamairicha z malé rodinné farmy z Ashikity.
Vynikající vietnamská káva.
"Modrý čaj" - to jsou sušené květy klitorie ternatské hojně využívané v Ájurvédě. ČERSTVÁ SKLIZEŇ ŘÍJEN 2023
Vynikající pravá jávská cibetková káva. Jedná se o malé sáčky plněné předem namletou kávou, které mají připevněné úchyty a ramínka, díky kterým je lze snadno umístit přes...
Čaj který pro nás nasbíral čajový mistr Zhang. K samotnému sběru došlo 20.3.2017. na organických zahradách mistra Zhanga na hoře Jin Mai Shan. Stáří stromů 50 let - zplanělé...
Tento čaj jsme lisovali pod vedením čajového mistra Zhanga, za příjemného pralesního vánku dne 27.3.2016. Na jeho výrobu jsme použili čajové lístky, které by sklizeny na...
První, zakázková produkce černého čaje z malé farmy na ostrůvku Tokunoshima. Čaj je přes svůj nedokonalý vzhled v chuti velmi harmonický, bez stop svíravosti, nasládlý, plný a...
Černé čaje z kultivaru Benihikari jsou dnes v Japonsku zatím stále ojedinělé neboť většina farmářů vyměnila tento “starý kultivar” za nové a velmi populární Benifuuki....
Stálice v naší nabídce – oblíbený japonský černý čaj vyrobený z kultivaru Koushun, který vyznačuje svou svéraznou, nasládlou, příjemnou chutí s lahodnými tóny medu a citrusů.
Černé Saeakari je nasládlé, hladké, s příjemnou, stále živou chutí s lahodnými tóny květového medu a bylin. Čaj je velmi dobře pitelný, hladký, jemný, bez náznaků svíravosti a...
Výborný černý čaj z farmy pana Kajihary ve vesnici Tsuge na ostrově Kjúšů. Lístky pocházejí z první sklizně z čajových keřů kultivaru Benifuuki, který je ássamského původu. V...
Výborný černý čaj z farmy pana Kajihary ve vesnici Tsuge na ostrově Kjúšů. Lístky pocházejí z druhé sklizně z čajových keřů kultivaru Izumi, který se v posledních stává...
Přibližně před deseti lety se několik japonských farmářů setkalo s tchajwanským mistrem černého čaje a prošli jeho sofistikovaným školením. Od té doby se právě tito čtyři...
Další unikátní čaj z této horské farmy, která se nachází v nadmořské výšce okolo 400-650 m.n.m.. V této nadmořské výšce není výjimkou, že čajovníky v zimě pokryje sněhová...
Velmi zajímavý čaj z oblasti ostrova Kjůšú zpracovaný metodou typickou spíše pro severní Japonsko, kdy se čaj jemně opraží, čímž se chladivé účinky zeleného čaje změní v účinky...
Výborná sorta stonkového čaje, který vzniká tříděním čajů sencha a kabusé. Tento čaj ocení především milovnící těžších, plných a sytých čajů, v tomto případě také s lehce...
Kvalitní čaj kukicha ovoněný lístky japonské třešně Sakura, které byly sesbírány v okolí města Izu v Šizuoce. Čaj má sytou, světle zelenou barvu nálevu a velmi příjemnou chuť s...
Krásně se rozvíjející kvetoucí čaj z produkce známého čajového farmáře Somchaie.
Tradiční čínský uzený čaj. Jeho vůně připomínající vůni uzeného masa ho činí vhodným dárkem i pro masotariány.
Vynikající čaj, který je tradičně používán na nakuřování. Nyní ho můžete ochutnat v jeho čisté podobě. Je z oblasti Wu Yi Shan. Sklízeno v Tong Mu Guan v 1200m.n.m. z divokých...
Legendární čaj, kterému se někdy říká “Tibetský plamen” (zřejmě jako předklad slov Norbu Mebar) jehož produkce sahá až do roku 1941, kdy se v továrně Xia Guan začal čaj ve tvaru...
Světlý thajský oolong s přírodním aroma liči. Čaj byl sklizen v ekologicky čisté oblasti severního Thajska. Kultivar: N°12.
Výtečný polozelený čaj zpracovaný ojedinělou metodou částečné oxidace v anaerobním prostředí. Narozdíl od standardně dostupných GABA čajů na trhu pochází tento ze zahrad...
Ručně sbíraný čaj z organických zahrad z kultivaru, který vznikl křížením původního tchajwanského čajovníku Shan a assámského kultivaru. Je pro něj typická těžší, sladovitá a...
Vynikající pu-erh vyrobený na podzim roku 2006 z listů sklizených v roce 2005. Precizně zpracovaný tmavý (shu) pu-erh z velmi kvalitní nemíchané maocha. Vůně čaje je tenká,...
Precizně zpracovaný pu-erh vyrobený z produkce 2006. Vůně čaje je plná a svěží, připomínající sladké čínské datle a zralé ovoce (Zao Xiang). Nálev je syté, plné chuti s...
Sušený lotosový kořen prémiové kvality z Thajska.
"Dračí studna ze Lvího vrcholku" - Podle tradičního čínského nazírání má pravý Long Jing mít čtyři vlastnosti (nebo čtyři poklady) - jasně zelenou barvu, hustou vůni, nasycenou...
Thajský oolong pečený na dřevěném uhlí (kultivar Chin Shin - N°17). Ručně zpracován a pečen přímo farmářkou Kusumou.
Zrající čaj typu Mao Cha z lístků čajových stromů 200 let starých. Sklizen na hoře Du Du Gang Shan na jaře 2015. Čaj je vhodný i k archivaci.
Sušené listy alojsie pětilisté z Maroka.
Proslavená marocká máta (Mentha longifolia), používá se do čaje Le touareg ale také jako samostatný, neobyčejně osvěžující nápoj.