MÍRNĚ PÁLIVÉ
Nejprodávanější

Mírně pálivé papričky důležité v mexické či texasské kuchyni. Dosahují pálivosti asi 500 - 2 500 SHU. Tyto vcelku tlustostěnné papriky jsou výborné čerstvé, sušené i grilované...

Plody kajenského chilli jsou známé tím, že mají velmi tenké vnější stěny, hadovitý růst připomínající vinnou révu a charakteristickou ohnivě kouřovou chuť. Jsou vynikající k...

Mírně až středně pálivá odrůda s velkými, až 20cm plody. Voskově žluté špičaté papriky jsou skvělé pro plnění, ke grilování, do leča nebo k nakládání. Maďarská "vosková" paprika...

De Arbol - mexická, mírně pálivá odrůda chilli. Dosahují pálivosti asi 1 500 - 3 000 SHU, jsou tedy méně pálivé, než Jalapeños. Rostlina je menší, lze ji pěstovat za oknem či ve...

Chilli papričky Jalapeno, pojmenované podle města Jalapa (Veracruz) v Mexiku, jsou jedny z nejznámějších a nejoblíbenějších chilli papriček v Mexiku i ve Spojených státech....

Jalapeno TAM je mírnější varianta známého a oblíbeného Jalapeno.

De Arbol - mexická, velmi málo pálivá odrůda chilli. Dosahují pálivosti asi 1 000 SHU, jinými slovy - téměř nepálí. Rostlina je poměrně široká, doporučujeme ji pěstovat ve...

NuMex Big Jim Chili je nová odrůda Státní univerzity v Novém Mexiku (od roku 1975) a je zapsán v Guinessově knize rekordů jako nejdelší chilli na světě. Rostliny rostou bujně a...

NuMex Centennial je nová odrůda Státní univerzity v Novém Mexiku (NuMex), které bylo vyšlechtěno ke 100. výročí založení univerzity v roce 1988. Má na chilli neobvyklý tvar s...

NuMex Pinata Chili je nová odrůda jalapeňo vyšlechtěná na Státní univerzitě v Novém Mexiku. Je chutná a o něco pálivější než ostatní odrůdy Jalapeno. Její zvláštností je pěkná...

NuMex Primavera je druh jalapeňo z Institutu chilli papriček při Státní univerzitě v Novém Mexiku. Má typické skvělé jalapeño aroma, ale jen mírnou pálivost. Plody lze...

Raná, polní, silně pálivá, aromatická kořeninová paprika třešňového typu, vhodná k sušení i k nakládání do kyselého nálevu. Rostlina je středně vysoká, lusky jsou kulaté, v...

Raná až středněraná odrůda pro polní pěstování. Žlutozelené, v botanické zralosti červené plody tvaru kozího rohu mají aromatickou, jemně pálivou dužinu. Jsou vhodné k...

Poblano ("z Puebla"), jemně pálivé papričky, které mají nezastupitelné místo v mexické kuchyni. Dosahují pálivosti asi 500 - 2 000 SHU. Tyto masité, šťavnaté papriky jsou...