CAYENNE CHILLI KAJENSKÝ PEPŘ (CAPSICUM ANNUUM L.) - SEMENA CHILLI PAPRIČEK - 0,2 G (CCA 35 KS)

19,48 Kč 17,39 Kč bez DPH
Skladem (>20 ks)
Možnosti doručení

Plody kajenského chilli jsou známé tím, že mají velmi tenké vnější stěny, hadovitý růst připomínající vinnou révu a charakteristickou ohnivě kouřovou chuť. Jsou vynikající k sušení nebo k výrobě "ristra", kdy se mnoho papriček sváže dohromady na dlouhý provázek.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kajenský pepř je jednou z nejrozšířenějších odrůd chilli na světě a je skutečnou klasikou ve vašem regálu s kořením. Pochází z Latinské Ameriky a v našich končinách se prodává převážně pod názvem "kajenský pepř". Tento název však může vést k určitým nejasnostem, protože se nejedná o (černý) pepř, jak by se dalo předpokládat, ale o práškový chilli papričku.

Teplota klíčení se pohybuje mezi 22 °C a 28 °C (doba klíčení: 6-20 dní); doporučuje se proto použít skleník a topnou rohož. Rostliny potřebují čerstvou, dobře vyhnojenou propustnou půdu a neměly by být ponechány ve stojaté vodě. Měly by být umístěny na slunném, chráněném místě s minimálně 6 hodinami slunečního svitu denně, ne-li více. Rostliny umístěte ven asi 2 až 3 týdny po posledních mrazech. Při výsadbě sazenic venku dbejte na to, aby mezi jednotlivými rostlinami zůstal prostor alespoň 45 cm. Hlavní sklizeň by měla proběhnout přibližně po 3 měsících zrání.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: