JAPONSKO
Nejprodávanější

Špičková sencha, která má ve svém názvu shizen no utsukushisa, což znamená v překladu něco jako “přírodní krása”. Jedná se totiž o senchu, která pochází ze zahrad vedených...

Vynikající japonský čaj s praženou rýží v bio kvalitě. Oblast Kagoshima. Doba sklizně: jaro.

Velmi dobrý a přitom cenově dostupný japonský stonkový čaj v bio kvalitě, který je produkován při výrobě čaje Sencha Kagoshima Sakurajima. Směs zlomkových lístků a řapíků....

Vyšší sorta čaje sencha s praženou rýží.

Velice zajímavá a lahodná směs čajů Genmaicha a Matcha, na jehož výrobu bylo použito vysoce kvalitního čaje Matcha z kultivaru Gokoh.

Vysoká třída čaje Gyokuro. Slovo Fuuki se v japonštině používá pro vysoce hodnocené a respektované věci. Čajové lístky byly sklizeny v okolí vesnic Tanabe a Ayabe v prefektuře...

Tento jedinečný čaj byl před sklizní 30 dní pečlivě zastiňován metodou Tana, která vyžaduje zručnou techniku a velkou péči, díky které má tento čaj ušlechtilé vůni a elegantní...

Unikátní směs čajů Gyokuro z kultivarů Okumidori a Yabukita, který se před sklizní pečlivě pěstují dvacet dní ve stínu metodou "Jikagise". Tento čaj má několik jedinečných...

Výtečné gyokuro z organických zahrad horské oblasti Kirishima. Gyokuro bylo vyráběno s nejvyšší pečlivostí na objednávku.

Velice kvalitní gyokuro vyrobené z lístků kultivaru Gokoh. Tentokrát v pro tento čaj netradičním balení. Každé balení obsahuje 5 pyramidových nálevových sáčků s 5 g tohoto...

Základní třída stíněného čaje z netradiční oblasti prefektury Kagoshima pocházející z přirozeně vedených zahrad. Umami, sladkost a posečená tráva. Stíněno 16 dnů. Oblast:...

Vynikající pražený čaj, vyrobený z řapíků čajových lístků kultivaru Gokoh. Tyto řapíky byly vytříděny při výrobě vysoce kvalitního Gyokura a následně pečlivě upraženy.

Práškový čaj vyrobený z kvalitního čaje HOJICHA KARIGANE (ON CHI) SUPERIOR GOKOH. Je vhodný na přípravu šlehaného čaje, do mléčných koktejlů a jako surovina na přípravu...

Japonský zelený čaj s nízkým obsahem kofeinu vhodný pro makrobiotiky.

Příjemný, elegantní stíněný čaj z horské oblasti prefektury Kagoshima. Stíněno 10 dní. Lístky pocházejí z organických zahrad, které pravidelně produkují jedny z nejlepších...

Typická, povedená tamaryokucha z přirozeně vedených zahrad s plnou, ušlechtilou chutí s jasně znatelným tónem připomínajícím pistáciové oříšky, praženou kukuřici, s tóny mléka s...

Nejvyšší třída čaje kamairicha z malé rodinné farmy z Ashikity.

První, zakázková produkce černého čaje z malé farmy na ostrůvku Tokunoshima. Čaj je přes svůj nedokonalý vzhled v chuti velmi harmonický, bez stop svíravosti, nasládlý, plný a...

Černé čaje z kultivaru Benihikari jsou dnes v Japonsku zatím stále ojedinělé neboť většina farmářů vyměnila tento “starý kultivar” za nové a velmi populární Benifuuki. ...

Stálice v naší nabídce – oblíbený japonský černý čaj vyrobený z kultivaru Koushun, který vyznačuje svou svéraznou, nasládlou, příjemnou chutí s lahodnými tóny medu a citrusů.

Výborný černý čaj z farmy pana Kajihary ve vesnici Tsuge na ostrově Kjúšů. Lístky pocházejí z první sklizně z čajových keřů kultivaru Benifuuki, který je ássamského původu. V...

Výborný černý čaj z farmy pana Kajihary ve vesnici Tsuge na ostrově Kjúšů. Lístky pocházejí z druhé sklizně z čajových keřů kultivaru Izumi, který se v posledních stává...

Přibližně před deseti lety se několik japonských farmářů setkalo s tchajwanským mistrem černého čaje a prošli jeho sofistikovaným školením. Od té doby se právě tito čtyři...

Další unikátní čaj z této horské farmy, která se nachází v nadmořské výšce okolo 400-650 m.n.m.. V této nadmořské výšce není výjimkou, že čajovníky v zimě pokryje sněhová...

Velmi zajímavý čaj z oblasti ostrova Kjůšú zpracovaný metodou typickou spíše pro severní Japonsko, kdy se čaj jemně opraží, čímž se chladivé účinky zeleného čaje změní v účinky...

Velmi vysoká sorta zeleného čaje kukicha, vyrobená ze stonků kvalitního zastiňovaného gyokura a lístků vysoce kvalitního kultivaru Yabukita. Tento čaj má velmi jemnou a sladkou...

Základní sorta stonkového čaje z organických zahrad na ostrově Kjúšů, který vzniká tříděním čajů sencha a kabusé.

Kvalitní čaj kukicha ovoněný lístky japonské třešně Sakura, které byly sesbírány v okolí města Izu v Šizuoce. Čaj má sytou, světle zelenou barvu nálevu a velmi příjemnou chuť s...

Práškový čaj nejvyšší kvality. Čaj mačcha je používán téměř výhradně při japonském čajovém obřadu, někdy se také, ikdyž spíše vzácně, můžeme setkat s přípravou bez náležitých...

Práškový čaj výborné kvality. Čaj matcha je používán téměř výhradně při japonském čajovém obřadu, někdy se také, ikdyž spíše vzácně, můžeme setkat s přípravou bez náležitých...

Práškový čaj vysoké kvality. Tento čaj si oblíbí zejména zkušenější studenti čajového obřadu, neboť jeho chuť je spíše tradiční s větší svíravostí. Je vhodný na přípravu Usuča...

Japonský práškový čaj, který je velmi vhodný pro přípravu čajových nápojů, koktejlů, zmrzlin, na vaření či pečení. Je možné ho samozřejmě použít i k přípravě šlehaného čaje,...

Datum mletí: 08/01/2023. Tato Matcha je vhodná k pití i ke kulinářskému použití. Jedná se o vysoce kvalitní čaj Nibancha, druhou sklizeň v roce, který se před sklizní pěstuje 20...

Datum mletí: 08/01/2023. Tato Matcha je vhodná k pití i ke kulinářskému použití. Jedná se o vysoce kvalitní čaj Nibancha, druhou sklizeň v roce, který se před sklizní pěstuje 20...

Ojedinělý fermentovaný čaj, který se dnes produkuje pouze v jedné oblasti ostrova Shikoku. Jeho historie sahá až do šestnáctého století a inspiraci pro jeho výrobu čerpali...

Sencha EN MUSOBI (osudové spojení tří kultivarů) s drobnějšími lístky představuje vynikající poměr mezi kvalitou a cenou. Charakteristickými znaky tohoto čaje jsou bohatá jemná...

Čajové lístky našeho čaje Sencha Fukamushi Super Premium jsou vyráběny z kultivaru Saemidori. Čaje z tohoto kultivaru se vyznačují ušlechtilou sladkou chutí, která se v Japonsku...

Krásná sencha jehličkovitého vzhledu. Dlouhé, sytě zelené, lístky voní velice svěže a travnatě. Chuť je spíše nasládlá, hladká, s decentní a lehkou chutí se svěžím projevem.

Velmi pěkná sencha z vyhlášené oblasti Honyama. Zajímavý charakter tohoto neobvyklého kultivaru, který vyselektoval mezi nejlepšími keři Yabukita soukromý zemědělec a nepochází...

Směs čajů Sencha střední třídy z druhé sklizně (Nibancha). Čaj sencha obsahuje více katechinů než jiné zelené čaje, protože se pěstuje na plném slunci, a proto má...

Kultivar Sofu je mezi japonskými kultivary poměrně nový a zatím málo známý. Pro jeho výrazně květové aroma (připomíná jasmín) z něho často farmáři vyrábějí experimentální...

Velmi dobrá sencha z oblasti Miyazaki na japonském ostrově Kjůšú. V chuti se projevuje mírnou nasládlou chutí a jemnou svěžestí lístků kultivaru Yabukita a vytváří v šálku...

Pokud máte rádi japonský čaj, určitě znáte i čaj SHINCHA. V Japonsku je tradicí oslavovat Shinchu, první sklizeň čaje v roce. Pouze jednou za rok si můžete vychutnat osvěžující...

Vynikající jarní shincha z první sklizně s drobnějšími lístky. Díky tomu, že je dvakrát napařovaná tak je sladšé než ostatní shinchy.

Jako novinku jsme na českém trhu představili před několika lety čaj z ostrova Kjúšů, známý pod jménem Tamacha. Dnes už je z něj klasika a jeden z nejoblíbenějších čajů v naší...

Jen málokdy se nám do rukou dostane shincha v takové kvalitě, jako je právě tento kousek. Vyrobeno na objednávku v množství řádově jednotek kilogramů z ručně sbíraných lístků...

Nejvyšší sorta japonského čaje tamaryokucha, který byl nominován do soutěže National Tea Competition of Japan, kde obdržel druhou cenu s celkovým počtem 191 bodů (z celkových 200).

Velmi zajímavý, oxidovaný čaj z vysoko položených organických zahrad rodiny Harashima z lístků kultivaru Yamanami, který byl původně vybraný pro výrobu zelených čajů kama iri a...

Velmi dobrá horská sencha ze zahrad vedených v přirozeném režimu, obklopených lesem v horském prostředí, daleko od zdrojů znečištění, kde keře v zimě pokrývá sněhová peřina....

Velmi zajímavý a raritní počin našeho oblíbeného farmáře z Tsuge. Velmi dobrý černý čaj z druhé sklizně je po zpracování smíchán s mladými výhonky divoce rostoucí byliny...

Černý čaj s kůrou aromatického citrusu Yuzu. Chuť tohoto čaje je velmi příjemná, atraktivní a nenáročná,nasládlá a hladká. V aroma dominuje Yuzu, lehké tóny bylin a medu.

Kukicha z ostrova Kjúšů ochucená kůrou asijského citrusu Yuzu. Velmi příjemná a atraktivní chuť.