JAPONSKO
Nejprodávanější

Špičková sencha, která má ve svém názvu shizen no utsukushisa, což znamená v překladu něco jako “přírodní krása”. Jedná se totiž o senchu, která pochází ze zahrad vedených...

Vynikající japonský čaj s praženou rýží v bio kvalitě. Oblast Kagoshima. Doba sklizně: jaro.

Velmi dobrý a přitom cenově dostupný japonský stonkový čaj v bio kvalitě, který je produkován při výrobě čaje Sencha Kagoshima Sakurajima. Směs zlomkových lístků a řapíků. Jeho...

Vyšší sorta čaje sencha s praženou rýží.

Velice zajímavá a lahodná směs čajů Genmaicha a Matcha, na jehož výrobu bylo použito vysoce kvalitního čaje Matcha z kultivaru Gokoh.

Vysoká třída čaje Gyokuro. Slovo Fuuki se v japonštině používá pro vysoce hodnocené a respektované věci. Čajové lístky byly sklizeny v okolí vesnic Tanabe a Ayabe v prefektuře...

Tento jedinečný čaj byl před sklizní 30 dní pečlivě zastiňován metodou Tana, která vyžaduje zručnou techniku a velkou péči, díky které má tento čaj ušlechtilé vůni a elegantní...

Toto gyokuro vyniká mimořádně svěží a travnatou vůní. Chuť nálevu je decentně sladká s jemnými ovocnými tóny a silným umami nádechem. Tento čaj je vynikající pro...

Unikátní směs čajů Gyokuro z kultivarů Okumidori a Yabukita, který se před sklizní pečlivě pěstují dvacet dní ve stínu metodou "Jikagise". Tento čaj má několik jedinečných...

Výtečné gyokuro z organických zahrad horské oblasti Kirishima. Gyokuro bylo vyráběno s nejvyšší pečlivostí na objednávku.

Velice kvalitní gyokuro vyrobené z lístků kultivaru Gokoh. Tentokrát v pro tento čaj netradičním balení. Každé balení obsahuje 5 pyramidových nálevových sáčků s 5 g tohoto...

Základní třída stíněného čaje z netradiční oblasti prefektury Kagoshima pocházející z přirozeně vedených zahrad. Umami, sladkost a posečená tráva. Stíněno 16 dnů. Oblast:...

Vynikající pražený čaj, vyrobený z řapíků čajových lístků kultivaru Gokoh. Tyto řapíky byly vytříděny při výrobě vysoce kvalitního Gyokura a následně pečlivě upraženy.

Práškový čaj vyrobený z kvalitního čaje HOJICHA KARIGANE (ON CHI) SUPERIOR GOKOH. Je vhodný na přípravu šlehaného čaje, do mléčných koktejlů a jako surovina na přípravu...

Japonský zelený čaj s nízkým obsahem kofeinu vhodný pro makrobiotiky.

Výborná Bancha z ostrova Kjúšú. Čaj vhodný i k dobrému jídlu.

Kabusecha Akari je před sklizní více než osm dní ve stínu, a proto patří k polostinným čajům. Tento vysoce kvalitní čaj je ušlechtile zpracovaný. Chuť je přesvědčivá díky svému...

Příjemný, elegantní stíněný čaj z horské oblasti prefektury Kagoshima. Stíněno 10 dní. Lístky pocházejí z organických zahrad, které pravidelně produkují jedny z nejlepších...

Typická, povedená tamaryokucha z přirozeně vedených zahrad s plnou, ušlechtilou chutí s jasně znatelným tónem připomínajícím pistáciové oříšky, praženou kukuřici, s tóny mléka s...

Nejvyšší třída čaje kamairicha z malé rodinné farmy z Ashikity.

První, zakázková produkce černého čaje z malé farmy na ostrůvku Tokunoshima. Čaj je přes svůj nedokonalý vzhled v chuti velmi harmonický, bez stop svíravosti, nasládlý, plný a...

Černé čaje z kultivaru Benihikari jsou dnes v Japonsku zatím stále ojedinělé neboť většina farmářů vyměnila tento “starý kultivar” za nové a velmi populární Benifuuki. ...

Stálice v naší nabídce – oblíbený japonský černý čaj vyrobený z kultivaru Koushun, který vyznačuje svou svéraznou, nasládlou, příjemnou chutí s lahodnými tóny medu a citrusů.

Výborný černý čaj z farmy pana Kajihary ve vesnici Tsuge na ostrově Kjúšů. Lístky pocházejí z první sklizně z čajových keřů kultivaru Benifuuki, který je ássamského původu. V...

Výborný černý čaj z farmy pana Kajihary ve vesnici Tsuge na ostrově Kjúšů. Lístky pocházejí z druhé sklizně z čajových keřů kultivaru Izumi, který se v posledních stává...

Přibližně před deseti lety se několik japonských farmářů setkalo s tchajwanským mistrem černého čaje a prošli jeho sofistikovaným školením. Od té doby se právě tito čtyři...

Další unikátní čaj z této horské farmy, která se nachází v nadmořské výšce okolo 400-650 m.n.m.. V této nadmořské výšce není výjimkou, že čajovníky v zimě pokryje sněhová...

Velmi zajímavý čaj z oblasti ostrova Kjůšú zpracovaný metodou typickou spíše pro severní Japonsko, kdy se čaj jemně opraží, čímž se chladivé účinky zeleného čaje změní v účinky...

Velmi vysoká sorta zeleného čaje kukicha, vyrobená ze stonků kvalitního zastiňovaného gyokura a lístků vysoce kvalitního kultivaru Yabukita. Tento čaj má velmi jemnou a sladkou...

Základní sorta stonkového čaje z organických zahrad na ostrově Kjúšů, který vzniká tříděním čajů sencha a kabusé.

Kvalitní čaj kukicha ovoněný lístky japonské třešně Sakura, které byly sesbírány v okolí města Izu v Šizuoce. Čaj má sytou, světle zelenou barvu nálevu a velmi příjemnou chuť s...

Práškový čaj nejvyšší kvality. Čaj mačcha je používán téměř výhradně při japonském čajovém obřadu, někdy se také, ikdyž spíše vzácně, můžeme setkat s přípravou bez náležitých...

Práškový čaj výborné kvality. Čaj matcha je používán téměř výhradně při japonském čajovém obřadu, někdy se také, ikdyž spíše vzácně, můžeme setkat s přípravou bez náležitých...

Práškový čaj vysoké kvality. Tento čaj si oblíbí zejména zkušenější studenti čajového obřadu, neboť jeho chuť je spíše tradiční s větší svíravostí. Je vhodný na přípravu Usuča...

Japonský práškový čaj, který je velmi vhodný pro přípravu čajových nápojů, koktejlů, zmrzlin, na vaření či pečení. Je možné ho samozřejmě použít i k přípravě šlehaného čaje,...

Datum mletí: 27/07/2023. Tato Matcha je vhodná k pití i ke kulinářskému použití. Jedná se o vysoce kvalitní čaj Nibancha, druhou sklizeň v roce, který se před sklizní pěstuje 20...

Datum mletí: 08/01/2023. Tato Matcha je vhodná k pití i ke kulinářskému použití. Jedná se o vysoce kvalitní čaj Nibancha, druhou sklizeň v roce, který se před sklizní pěstuje 20...

Základní sorta japonského zeleného práškového čaje z prefektury Shizuoka. Baleno v plechové dóze s uzávěrem.

Střední sorta zeleného práškového čaje matcha z prefektury Shizuoka. Baleno v plechové dóze s uzávěrem.

Obřadní sorta zeleného práškového čaje Matcha. Baleno v plechové dóze s uzávěrem.

Ojedinělý fermentovaný čaj, který se dnes produkuje pouze v jedné oblasti ostrova Shikoku. Jeho historie sahá až do šestnáctého století a inspiraci pro jeho výrobu čerpali...

Sencha EN MUSOBI (osudové spojení tří kultivarů) s drobnějšími lístky představuje vynikající poměr mezi kvalitou a cenou. Charakteristickými znaky tohoto čaje jsou bohatá jemná...

Čajové lístky našeho čaje Sencha Fukamushi Super Premium jsou vyráběny z kultivaru Saemidori. Čaje z tohoto kultivaru se vyznačují ušlechtilou sladkou chutí, která se v Japonsku...

Tato sencha je dvakrát napařovaná. Je velmi intenzivní, má intenzivní umami tón vyniká dlouho přetrvávající chutí. Fukamushicha Urara je ideální jako Mizudashi Cha (studený...

Krásná sencha jehličkovitého vzhledu. Dlouhé, sytě zelené, lístky voní velice svěže a travnatě. Chuť je spíše nasládlá, hladká, s decentní a lehkou chutí se svěžím projevem.

Velmi pěkná sencha z vyhlášené oblasti Honyama. Zajímavý charakter tohoto neobvyklého kultivaru, který vyselektoval mezi nejlepšími keři Yabukita soukromý zemědělec a nepochází...

Směs čajů Sencha střední třídy z druhé sklizně (Nibancha). Čaj sencha obsahuje více katechinů než jiné zelené čaje, protože se pěstuje na plném slunci, a proto má...

Kultivar Sofu je mezi japonskými kultivary poměrně nový a zatím málo známý. Pro jeho výrazně květové aroma (připomíná jasmín) z něho často farmáři vyrábějí experimentální...

Velmi dobrá sencha z oblasti Miyazaki na japonském ostrově Kjůšú. V chuti se projevuje mírnou nasládlou chutí a jemnou svěžestí lístků kultivaru Yabukita a vytváří v šálku...

Pokud máte rádi japonský čaj, určitě znáte i čaj SHINCHA. V Japonsku je tradicí oslavovat Shinchu, první sklizeň čaje v roce. Pouze jednou za rok si můžete vychutnat osvěžující...

Vynikající jarní shincha z první sklizně s drobnějšími lístky. Díky tomu, že je dvakrát napařovaná tak je sladšé než ostatní shinchy.

Jako novinku jsme na českém trhu představili před několika lety čaj z ostrova Kjúšů, známý pod jménem Tamacha. Dnes už je z něj klasika a jeden z nejoblíbenějších čajů v naší...

Jen málokdy se nám do rukou dostane shincha v takové kvalitě, jako je právě tento kousek. Vyrobeno na objednávku v množství řádově jednotek kilogramů z ručně sbíraných lístků...

Nejvyšší sorta japonského čaje tamaryokucha, který byl nominován do soutěže National Tea Competition of Japan, kde obdržel druhou cenu s celkovým počtem 191 bodů (z celkových 200).

Velmi zajímavý, oxidovaný čaj z vysoko položených organických zahrad rodiny Harashima z lístků kultivaru Yamanami, který byl původně vybraný pro výrobu zelených čajů kama iri a...

Velmi dobrá horská sencha ze zahrad vedených v přirozeném režimu, obklopených lesem v horském prostředí, daleko od zdrojů znečištění, kde keře v zimě pokrývá sněhová peřina....

Velmi zajímavý a raritní počin našeho oblíbeného farmáře z Tsuge. Velmi dobrý černý čaj z druhé sklizně je po zpracování smíchán s mladými výhonky divoce rostoucí byliny...

Černý čaj s kůrou aromatického citrusu Yuzu. Chuť tohoto čaje je velmi příjemná, atraktivní a nenáročná,nasládlá a hladká. V aroma dominuje Yuzu, lehké tóny bylin a medu.

Kukicha z ostrova Kjúšů ochucená kůrou asijského citrusu Yuzu. Velmi příjemná a atraktivní chuť.