ČAJE DLE ZEMĚ PŮVODU, Strana 2
- ARGENTINA
- ČÍNA
- JAPONSKO
- THAJSKO
- TCHAJ-WAN
- MYANMAR
- VIETNAM
- MAROKO
- ŠRÍ LANKA
- TURECKO
- NEPÁL
- INDIE
- GRUZIE
- ÍRÁN
- KEŇA
- JIŘNÍ KOREA
- RWANDA
- MOSAMBIK
- KOLUMBIE
- TANZÁNIE
- INDONÉSIE
Nejprodávanější
Proslavená marocká máta (Mentha longifolia), používá se do čaje Le touareg ale také jako samostatný, neobyčejně osvěžující nápoj.
Upražené lístky cesmíny paraguayské - maté.
Klasické zelené maté.
"Matcha Kuradashi" je speciální druh Matcha čaje. Japonské slovo "Kuradashi" znamená "vytaženo ze skladu" a odkazuje na Matchu, která byla stárnutá nebo skladována po určitou...
Datum mletí: 27/07/2023. Tato Matcha je vhodná k pití i ke kulinářskému použití. Jedná se o vysoce kvalitní čaj Nibancha, druhou sklizeň v roce, který se před sklizní pěstuje 20...
Datum mletí: 08/01/2023. Tato Matcha je vhodná k pití i ke kulinářskému použití. Jedná se o vysoce kvalitní čaj Nibancha, druhou sklizeň v roce, který se před sklizní pěstuje 20...
Základní sorta japonského zeleného práškového čaje z prefektury Shizuoka. Baleno v plechové dóze s uzávěrem.
Střední sorta zeleného práškového čaje matcha z prefektury Shizuoka. Baleno v plechové dóze s uzávěrem.
Obřadní sorta zeleného práškového čaje Matcha. Baleno v plechové dóze s uzávěrem.
Tato Mini Toucha byla vyrobena zajímavým způsobem. Během fermentace byla do vlhkého Pu Erhu přilévána silně koncentrovaná káva pěstovaná v oblasti Puwen. Na výrobu tohoto Pu...
Tmavý Pu Erh přírodně ovoněný nálevem z bylinky zvané Nuo Mi Xiang Ye (Semnostachya Menglaensis) . Vychutnejte si jeho chuť připomínající vůni lepkavé rýže či pražené kukuřice....
Tmavý pu-erh základní kvality lisovaný do 5-6g hnízdeček, zabalených v jemném papíru. Balení obsahuje 10 ks. Lehce drcený list, příjemně nasládlé ořechovité chuti.
Sušené plátky plodu momordiky z mladých plodů sklízené v ekologicky čisté oblasti severního Thajska.
Sáčkový čaj ze sušených plodů Momordica charantia zvaný též Gohyah či hořká okurka.
Sušené listy moringy olejodárné z ekologicky čisté oblasti severního Thajska.
Ekologická certifikovaná černá čajová specialita z Mosambiku. Čaj se vyznačuje jemně svinutým a drátkovitým listem. Vysoký podíl zlatých tipsů činí z čaje skutečnou pastvu pro...
Čaj Ujeli je jedním z nejatraktivnějších čajů, jak v první, tak ve druhé sklizni s typickým charakterem a živostí, ve kterém se odráží nespoutanost a svébytný “terroir” tohoto...
Vělmi pěkně ručně zpracovaný čaj z organické zahrady v oblasti Dhankuta, nám po zalití dává výtečný, typicky prvosběrový, svěží nálev s širokou paletou chutí s tóny květin a...
Světlý thajský oolong s přírodním aroma a květy jasmínu.
Světlý oolong z ekologicky čisté oblasti severního Thajska. Kultivar číslo 19 - Four Seasons, grade A. Velmi ušlechtilá chuť s tóny orchidejí, vhodný i k archivaci.
Organický světlý oolong z Thajska silně ovoněný přírodním výtažkem z květů chryzantémy, čajovníku, růže, jasmínu a osmanthu. Velmi oblíbený i pro svou přezdívku Květák :)
Opravdová specialita z ekologicky čisté oblasti severního Thajska, kávové listy zpracované jako oolong. Nápoj obsahuje méně kofeinu než běžná káva nebo čaj.
Naše nejkvalitnější Orientální kráska sklizená v ekologicky čisté oblasti severního Thajska. Čaj se vyznačuje specifickým muskatelovým aroma. Když jsou lístky ještě na čajovém...
Orientální kráska z ekologicky čisté oblasti severního Thajska. Čaj se vyznačuje specifickým muskatelovým aroma.
Sušené plátky plodů oslizáku líbezného (Aegle marmelos)
Tyto krásně voňavé kvítky můžete použít na přípravu samostatného čaje a nebo jich několik můžete přihodit do Vašeho oblíbeného zeleného čaje či oolongu. Nebudete litovat....
Světlý oolong s květy vonokvětky (osmanthu) z ekologicky čisté oblasti severního Thajska. Kultivar: N°12.
Známá a tradiční směs assámských čajů, oblíbená zejména v Holandsku a Frisku, určená ke zcela originální přípravě a způsobu podávání.
Příjemný, pitelný tmavý puerh ze starých čajovníků. Čaj má typický charakter oblasti ve které roste. V chuti je “měkký”, sladký a hladký, typicky zemitý, jak se na dobrý tmavý...
Tento Pu-erh byl lisován v roce 2012. Listy pochází z vesnice Bing Dao poblíž města Mengku v prefektuře Lincang. Listy jsou sbírané ze starých stromů. Světlý nálev má ovocné...
Velice jemný zelený sypaný Pu Erh s příjemným chuťovým dozvukem.
Čaj sklizený na jaře roku 2000 v pohoří Bulang v Menghai (Xishuangbanna), zrál ve formě volných listů do roku 2013 a poté byl vylisován do cihliček 18.5.2013. Jde o velmi jemný...
Výborný zemitý Pu Erh lisovaný do cihličky v roce 2009.
Světlý oolong se speciálním druhem rostliny Nuo Mi Xiang Ye (Semnostachya Menglaensis) připomínající svou vůní lepkavou rýži. Čaj byl sklizen v ekologicky čisté oblasti...
První čaj ze zahrady Rohini z vyšších poloh zahrady, z výběrové sekce s nejlepšími čajovníky kultivaru AV2.
Vysoká sorta světlého muskatelového oolongu. Sklizeno v ekologicky čisté oblasti severního Thajska. Čaj se vyznačuje specifickým muskatelovým aroma. Když jsou lístky ještě na...
Krásná poupata růží z ekologicky čisté oblasti severního Thajska. Čaj z těchto květů vykazuje silné antivirové účinky.
Tento čaj z nejvýše položené zahrady v Africe má díky klimatu osobitý charakter. Středně silný nálev kombinuje jemné tóny kakaa s jemnou sladkostí.
Plukenetia volubilis, běžně známá jako sacha inchi nebo sacha arašídová.
Jeden z nejlepších klasických podzimů s pěkným, drobnějším lístkem, typickým pro typ china. Tmavěoranžová až měděná barva nálevu, hutnější, těžší chuť s dřevitými tóny a zralé...
Sencha EN MUSOBI (osudové spojení tří kultivarů) s drobnějšími lístky představuje vynikající poměr mezi kvalitou a cenou. Charakteristickými znaky tohoto čaje jsou bohatá jemná...
Čajové lístky našeho čaje Sencha Fukamushi Super Premium jsou vyráběny z kultivaru Saemidori. Čaje z tohoto kultivaru se vyznačují ušlechtilou sladkou chutí, která se v Japonsku...
Vynikající sencha od mistra Matsudy z prefektury Ibaraki.
Velice kvalitní několikrát hluboce napařovaná sencha, velice jemné a podmanivé chuti ve větším balení. Vhodné jako dárek pro milovníky japonských čajů.
Pokud máte rádi japonský čaj, určitě znáte i čaj SHINCHA. V Japonsku je tradicí oslavovat Shinchu, první sklizeň čaje v roce. Pouze jednou za rok si můžete vychutnat osvěžující...
Vynikající jarní shincha z první sklizně s drobnějšími lístky. Díky tomu, že je dvakrát napařovaná tak je sladšé než ostatní shinchy.
Shou Mee, v Čechách také znám pod překladem 'Obočí dlouhého věku' - základní třída bílého čaje. Velké žlutozelené až světlehnědé bohatě ochmýřené listy, sem tam lze najít i pár...
Kvalitní shu Pu Erh ze zahrady Simao. Z prukce šetrného zemědělství
Krásný druhosběrový Darjeeling s vysokým podílem zlatavých tipsů ze zahrady, která aplikuje postupy biodynamického zemědělství a produkuje v poslední době jedny z nejlepších...
Kvalitní zelený čaj typu gunpowder vhodný na přípravu marockého čaje.
Výborný marocký sáčkový čaj mátou a bergamotem.
Výborný marocký sáčkový čaj s vůní lula.
Jeden z nejvoňavějších citrusů ve své čisté podobě. Sklizeň
Pouchong je nejznámější čaj na severním Tchaj-wanu. Je znám svými květinovímy tóny a jemně hladkou chuťovou strukturou. Při pití Pouchongu můžete vnímat aroma připomínající vůni...
Jako novinku jsme na českém trhu představili před několika lety čaj z ostrova Kjúšů, známý pod jménem Tamacha. Dnes už je z něj klasika a jeden z nejoblíbenějších čajů v naší...
Klasický jávský čaj s jasmínem. Na Jávě se pije každý den a za každých okolností.
Klasický jávský čaj s jasmínem. Na Jávě se pije každý den a za každých okolností.
Klasický jávský čaj s jasmínem. Na Jávě se pije každý den a za každých okolností.
Klasický jávský čaj s jasmínem. Na Jávě se pije každý den a za každých okolností.
Klasický jávský vanilkový čaj. Na Jávě se pije každý den a za každých okolností.
Tradiční jávský zelený čaj prémiové kvality.
Tradiční jávský zelený čaj prémiové kvality.
Základní sorta oblíbeného jávského zeleného čaje.
Klasický jávský čaj s jasmínem. Na Jávě se pije každý den a za každých okolností.
Klasický jávský čaj s jasmínem. Na Jávě se pije každý den a za každých okolností.
Velice jemný a velice chutný čaj složený ze 100% tipsů sušený na slunci. Sklizeň 15.5. 2020 v ekologicky čisté oblasti severního Thajska.
Tradiční červený čaj produkovaný v ekologicky čisté oblasti severního Thajska. Sklizeno z čajových stromů starých cca 80-120 let. Jedná se o černý čaj, který, ještě před...
Tmavý čaj Liu Bao ze starých stromů, fermentovaný v roce 1991. Pochází z ekologicky čisté oblasti severního Thajska. Má hustou, bohatou zemitou chuť s tóny čokolády,...
Velice kvalitní jasmínová poupata.
Vysoce kvalitní světlý oolong z malé organické zahrady umístěné uprostřed pralesů pohoří Wawi na severu Thajska. Stáří čajovníků minimálně 100 let. Čaj oplývá výraznou...
Vynikající a krásně medovitý Pu Erh. Je vyrobený výhradně z drobných lístků. Pochází z čajovníků stáří cca 90-120let.
Koláček z naší produkce lisovaný z výtečného zeleného Pu Erhu. Listy na tento Pu Erh byly sklízeny na jaře roku 2021 z čajových stromů stáří 150, 200 a 700 let v poměru 6:3:1 v...
Koláček o hmotnosti 200 g lisovaný z naší nejkvalitnější Orientální krásky sklízené v ekologicky čisté oblasti severního Thajska. Čaj se vyznačuje specifickým muskatelovým...
Pu Erhový koláček opravdu skvostné zemité chuti z naší vlastní řady Žabaka. Je lisovaný z výtečného tmavého Pu Erhu. Listy na tento Pu Erh byly sklízeny na podzim roku 1991 ze...
Velmi jemný sheng Pe Erh z plantáže odkud pochází náš velmi oblíbený zelený Gekon.
Sušené listy morušovníku bílého (Morus alba) z ekologicky čisté oblasti severního Thajska.
Krásně zemitý Pu Erh z roku 2016 z produkce Doi Pa Kha Mountain Pu Erh company. Tento Pu Erh je vyráběn ze středně velkých listů a v jeho vůni a chuti kromě jemných...
Lisovaný tibetský čaj. Tradiční provedení a styl. Výborný pro další uskladnění a dozrávání ale i k okamžitému popíjení. Čtyři jednotlivě balené menší cihličky po 65 gramech.
Tradiční 'tibetský' tmavý čaj (hei cha) lisovaný do tvaru cihly o hmotnosti cca 650g.
Klasický jávský čaj s jasmínem. Na Jávě se pije každý den a za každých okolností.
Klasický jávský čaj s jasmínem. Na Jávě se pije každý den a za každých okolností.
Klasický jávský čaj s jasmínem. Na Jávě se pije každý den a za každých okolností.
Klasický jávský čaj s jasmínem. Na Jávě se pije každý den a za každých okolností.
Klasický jávský čaj s jasmínem. Na Jávě se pije každý den a za každých okolností.
Vynikající čaj z vybraných čajovníků kultivaru P312.
Čajová specialita od jednoho z mála farmářů produkujících bio čaje v Severozápadním Vietnamu.
Čajová specialita od jednoho z mála farmářů produkujících bio čaje v Severozápadním Vietnamu.
Cesmína velkolistá (ku-ting) je jedna z mnoha druhů cesmín, konkrétně Ilex latifolia (další druhy cesmín jsou například paraguayská, ostrolistá, vroubkovaná, kanárská,...
Pravý horský ženšen z Thajska. Balíček 50 g.
Klasický jávský čaj s jasmínem. Na Jávě se pije každý den a za každých okolností.
Lisovaný velký koláč zeleného puerhu (shengpu) pocházející z hory Wu Liang Shan jarní produkce roku 2012. Tmavě-žlutý hutný nálev výrazně ovocné vůně. Plná, ovocná chuť s...
Tradiční Yan Cha (Útesový neboli skalní oolong). Jedná se o směs čaje z vnitřního Wu Yi (Zhen Yan) a čaje z vnějšího Wu Yi (Ban Yan) z tradičních kultivarů, třikrát pečené na...
Tradiční Yan Cha (Útesový neboli skalní oolong). Jedná se o čaje z vnějšího Wu Yi (Ban Yan) a částečně i vnitřního Wu Yi (Zhen Yan)z tradičních kultivarů, třikrát pečené na...
Jedná se o směs čaje z vnitřního Wu Yi (Zhen Yan) a čaje z vnějšího Wu Yi (Ban Yan) z tradičních kultivarů, třikrát pečené na dřevěném uhlí v tradičním stylu. Čaj je produkován...
Tradiční Yan Cha (Útesový neboli skalní oolong). Jedná se o směs čaje z vnitřního Wu Yi (Zhen Yan) a čaje z vnějšího Wu Yi (Ban Yan) z tradičních kultivarů, třikrát pečené na...
Velmi dobrá horská sencha ze zahrad vedených v přirozeném režimu, obklopených lesem v horském prostředí, daleko od zdrojů znečištění, kde keře v zimě pokrývá sněhová peřina....
Velmi zajímavý a raritní počin našeho oblíbeného farmáře z Tsuge. Velmi dobrý černý čaj z druhé sklizně je po zpracování smíchán s mladými výhonky divoce rostoucí byliny...
Cihla tmavého pu-erhu z oblasti Lin Cang od prověřeného výrobce. Temně červená barva nálevu, vůně čínských datlí a skořápkových plodů, příjemně sládnoucí chuť. Velmi dobrý poměr...
Kukicha z ostrova Kjúšů ochucená kůrou asijského citrusu Yuzu. Velmi příjemná a atraktivní chuť.
Sušené kousky kořene zázvoru z ekologicky čisté oblasti severního Thajska.
Světlý oolong složený pouze z jemně oxidovaných větviček čajovníku. Sklizen v ekologicky čisté oblasti severního Thajska, kultivar N°19 (Four seasons).
Tento dobře srolovaný zelený čaj s velkými listy má sladkou oříškovou chuť. Nálev je čirý a má jasně žluto nefritovou barvu.
Špičková sencha, která má ve svém názvu shizen no utsukushisa, což znamená v překladu něco jako “přírodní krása”. Jedná se totiž o senchu, která pochází ze zahrad vedených...
Hezky vyzrálý čaj z jedné z nejznámějších továren na zpracování puerhu. Slavná receptura 7581. Ve variantě z roku 2007 je čaj v chuti příjemně kulatý, sladký, s tóny ořechů a...
Nová cihlička tmavého pu-erhu, vyvážené příjemně sládnoucí chuti se stopami ořechů a čínských datlí. Výborný k okamžitému popíjení i dlouhodobé archivaci.
Zlatavě-žlutý nálev jiskřivé barvy a čerstvé vůně s plnou, ovocně nasládlou a svěžě říznou chutí se sládnoucím aftertastem. Čaj má v sobě znatelnou sílu, vydrží mnoho nálevů...
Výtečný černý čaj ze starých stromů (100-300 let) rostoucích v horském prostředí mimo oblast jiné zemědělské aktivity místních obyvatel. Čaj má chuť charakteristickou pro staré...
Světlý thajský oolong s plátky sušeného ananasu a přírodním ananasovým aroma. Čaj byl sklizen v ekologicky čisté oblasti severního Thajska. Kultivar: Jin Xuan.
Raritní bílý čaj je ručně vyroben pouze z nejlepších vrcholků vybraných čajovníků. Na 1 kg tohoto čaje je potřeba 50-60 kg čerstvých lístků, které jsou poté s největší...
Černý čaj z kultivaru Assamica. Tento čaj dává krásný krémovitý nálev čokoládové chuti a vůně, ve které se objevují i tóny mléčně květinové a ovocné a to hlavně na vnitřní...
Vysoká sorta nejoblíbenějšího čaje na indickém kontinentu. Čaj je zpracován metodou CTC (crush-tear-curl), což znamená, že zavadnutý lístek je ve speciálnim CTC roleru podrcen,...
Japonský pražený zelený čaj vhodný na pití po jídle pro lepší vytrávení. CZ-BIO-004
Koláč zeleného (raw) pu-erhu z výroby původně státního podniku, nyní China Tea Leaf Inc. Originální produkce dle receptury 8581.
Velice zajímavý Pu Erh z ručně pletených čajových copánků z produkce Yong De Xiu Lin. Na jehož výrobu byla použita kvalitní Mao Cha z Da Xue Shanu (velké sněžné hory). Lisován v...
Vydlabaný citron plněný černým čajem (v chuti nádech červeného čaje). V citronku jsou otvory pro snadnější luhování, díky kterým připomíná batyskaf.
Thajský zrající pralesní čaj typu Pu Erh, který je vyroben tradiční metodou (fermentací na hromadách po dobu dvou měsíců). Na jeho výrobu bylo použito listů z čajovníků starých...
Thajský zrající pralesní čaj typu Pu Erh, který je vyroben tradiční metodou (fermentací na hromadách po dobu dvou měsíců). Na jeho výrobu bylo použito listů z čajovníků starých...
Bohatě tipsový červený čaj z oblasti Simao v provincii Yunnan. Nálev tmavo-oranžové barvy, jemné, plné chuti s tóny sušených meruněk a zralého ovoce. Jako v každém...
Vynikající archivní Dian Hong na jehož výrobu bylo použito lístků z organických zahrad mistra Zhanga. Čaj byl sklizen na jaře roku 2013 - byl fermentován v mokrých jutových...