Anona ostnitá - Graviola (Annona muricata) semena gravioly - 5 ks

39 Kč
Momentálně nedostupné
Položka byla vyprodána…

Anona pochází ze severu tropické Amazonie a jako jedno z nejlahodnějších ovocí se uplatňuje ve zmrzlině nebo v koktejlech. Špatně se skladuje a převáží, proto je u nás téměř neznámá. V poslední době se ale i v našich krajích hovoří o zázračných léčivých schopnostech listů a plodů gravioly - mj. prý působí daleko lépe než chemoterapie proti rakovině a stárnutí buněk a zlepšuje imunitu.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Anona pochází ze severu tropické Amazonie a jako jedno z nejlahodnějších ovocí se uplatňuje ve zmrzlině nebo v koktejlech. Špatně se skladuje a převáží, proto je u nás téměř neznámá. V poslední době se ale i v našich krajích hovoří o zázračných léčivých schopnostech listů a plodů gravioly - mj. prý působí daleko lépe než chemoterapie proti rakovině a stárnutí buněk a zlepšuje imunitu. 

Výsev gravioly

Doporučujeme semena 1-2 dny máčet ve vodě při pokojové teplotě a potom je buď rovnou vysít do sadbovacích tablet, nebo je, pro maximální kontrolu klíčení a eliminaci plísní atd. zabalit do pár vrstev namokřeného papírového kapesníčku a umístit je zpět do ZIP sáčku, ve kterém jste je od nás dostal/a. Ať už tablety, nebo ZIP sáček poté umístěte na teplé, světlé místo (22-25°C) a udržujte je vlhké, ale ne přemokřené. Klíčení trvá obvykle cca 2-3 týdny, někdy ale i dva až tři měsíce.

Pěstování gravioly

Volíme co nejsvětlejší místo, ideálně jižní okno, tropický skleník nebo světlou zimní zahradu. Rostlinu lze při teplotách nad 17°C letnit, ale musíme dbát na to, aby se rostlinka nespálila na přímém, ostrém slunci - postupný přechod je lepší. Zálivka vydatnější, pravidelná.  Přezimovat by graviola měla minimálně v teplotě 17°C, ideální je pokojové teplota. Po 3-5 letech pěstování v bytě či ve skleníku urodí anona první ovoce, které, i když připomíná zelenou pichlavou šišku, je velice šťavnaté a chutné. Před konzumací z něj všakvyjměte semena, která obsahují toxin annonacin a jsou jedovatá

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení