Fenykl hlíznatý di Firenze (Bologna) - semena fenyklu 1,5 g, 400 ks

10 Kč
Momentálně nedostupné
Položka byla vyprodána…

Hlízy fenyklu dodávají punc francouzským a italským jídlům, salátům, pomazánkám, vylepší domácí chléb nebo ciabatty a kojence prý zbaví nadýmání. Fenykl pěstovali už staří Řekové a Římané především pro léčivou sílu a kořenitou vůni i chuť. Fenykl obsahuje mnoho vitaminu C. Je navíc ideálním prostředkem k hubnutí, protože váže tuky už ve střevech. Balení obsahuje 1,5 g semen, tj. cca 400-500 ks.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Výsev fenyklu

Velmi raná odrůda, u nás zatím málo rozšířené lahůdkové zeleniny s výrazným aroma. Pro snížení nebezpečí vybíhání do květu předpěstujeme sadbu při teplotě 20 °C nebo raději vyséváme od poloviny června přímo do volné půdy do hloubky max. 2 cm. Spon 30 - 40 x 15 - 25 cm. 

Pěstování fenyklu

Volte teplejší stanoviště s výživnou a dobře propustnou půdou a s dostatkem slunečního svitu.

Sklízejte cca 70 dní od výsadby, před vykvetením, průběžně, jakmile naroste bulvička, od srpna do září, nejpozději pak před prvními mrazíky. Zdužnatělou část odřezáváme s částí kořenové hlavy, odřezáváme listy a ponecháváme jen krátkou část řapíků. Hlízy jsou určené k okamžité spotřebě.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení