HABANERO MAYA - ORGANICKÁ SEMENA ČERVENÉ CHILLI PAPRIČKY - 5 KS

50 Kč 44,64 Kč bez DPH
Skladem (20 ks)
Možnosti doručení

Paprika Habanero Maya Red Chili má obzvláště velké (8–10 cm) protáhlé jasně červené plody s malou špičkou. Tento druh dozrává o něco dříve než ostatní papriky Habanero, snáší chladnější teploty a je velmi vitální. Byl vyšlechtěn tak, aby plody měly stabilní pálivost, která se pohybuje kolem 200 000 až 300 000 Scovilleových jednotek.

Detailní informace

Detailní popis produktu

V kuchyni se obvykle používají k přípravě omáček a marinád, ale díky tenké slupce se hodí také k sušení a výrobě chilli prášku.

Obecné informace: Odrůda Habanero pravděpodobně pochází z mexického regionu Yucatan. Ačkoli název „Habanero“ v angličtině znamená „z Havany“, na Kubě se vyskytuje jen příležitostně. Stále se pěstuje hlavně na poloostrově Yucatán, kde však převládají oranžové a žluté odrůdy Habanero. Červené odrůdy pocházejí většinou z Karibiku nebo jižních států USA.

Péče: Teplota klíčení je mezi 22 a 28 °C (doba klíčení 8–20 dní), proto se doporučuje použití skleníku a vyhřívací podložky. Rostliny potřebují čerstvou, dobře hnojenou, propustnou půdu a nesnášejí zamokření. Měly by být vysazeny na slunném, chráněném místě s minimálně 6 hodinami slunečního svitu – nejlépe více. Rostliny vysaďte ven přibližně 2 až 3 týdny po posledním mrazu.

Tipy pro úspěšné pěstování chilli najdete v našem návodu na pěstování chilli a v chilli deníku.

Druh Capsicum chinense
Obsah 5 kusů
Stupeň pálivosti 10
Scoville 100 000 – 500 000 SHU
Optimální teplota klíčení 22 – 28 °C
Výsev leden – duben
Květy bílé (květen–červenec)
Růstový habitus keřovitý, výška cca 100 cm
Zrání ze zelené do červené
Vzhled plodů podlouhlé, cca 3 x 8 cm
Doba zrání 80 dní
Původ USA

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola