JALAPENO RED CHILLI PAPRIČKY (CAPSICUM ANNUUM L.) - SEMENA PAPRIČEK - 0,5 G

24 Kč 21,43 Kč bez DPH
Skladem (>20 ks)
Možnosti doručení

Pálivá odrůda papriky pocházející z Mexika, dosahuje pálivosti 2500 - 6000 SHU. Plody jsou v technické zralosti zelené a v botanické červené. Plody jsou velké 5 - 8 cm. Rostliny jsou 50 - 60 cm vysoké a bohatě se větví. Vhodná pro pěstování na poli, ve fóliovnících i sklenících. Rostliny vyžadují teplo a dostatečnou zásobu živin.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jak pěstovat papriky:

  1. Před výsevem semen paprik, namočíme osivo asi na jeden den do vlažné vody. Po vysetí paprik do směsi výsevného substrátu s hrubším pískem a po zasypání nejvýše 1 cm této směsi, vše přikryjeme papírem – asi vrstvou 10 cm nad substrátem. Zajistíme teplotu kolem 30 °C, aby sazeničky paprik vyrostly do 10 dnů.
  2. Přepícháme pevné sazeničky paprik s pravými lístky do truhlíků ve vzdálenosti 5 až 6 cm. Pak můžeme očekávat sazenice 30 až 40 cm vysoké. Vhodná je teplota nad 20 °C.
  3. Sytě zelené, pevné sazenice, otužené několik dnů na slunci a větru, dobře prolité, vybíráme z truhlíku i s kořenovým balem. Sazenice sázíme do sponu 50 x 30 cm. Pořádně zalijeme.
  4. Když sazenice paprik povyrostou a začnou kvést, vylomíme první květ či malý plod, odstraníme přízemní listy i s malými přebytečnými odnožemi. Přihrneme zeminou a zalijeme. 
  5. Kvetoucími rostlinami alespoň jednou za dva dny zatřeseme, abychom zajistili co nejlepší opylení a tím velké plody. Odkvetlé lístky setřeseme, aby na rostlinách neplesnivěly.
  6. Rozlámání rostlin s násadou velkých plodů zabráníme tím, že rostliny přivážeme k opoře. 
  7. Papriky zaléváme raději do větší hloubky a méně často. Při dozrávání plodů zálivku omezíme.
  8. Udržujeme čistou okopanou půdu bez trávy. Před jarními i podzimnmi mrazíky uchráníme porost přikrytím netkanou textilií.
  9. Jako základní hnojení je velmi vhodné zapravit do půdy vyzrálý kravský hnůj. Později přihnojujeme podle barvy a velikosti listů. 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: