PAKISTÁNSKÝ MANGOVÝ PUDINK - 275 G

50 Kč 44,64 Kč bez DPH
Skladem (>20 ks)
Možnosti doručení

Originální pákistánská směs pro přípravu dezertů typu "custard" s příchutí manga. Jedná se o škrobový (bezvaječný) prášek, který v kombinaci s mlékem a cukrem vytváří hladký, viskózní krém. Rafhan je ikonickou značkou v oblasti jižní Asie, známou pro specifickou aromatiku napodobující zralá manga. Ideální pro přípravu pudinků, ovocných trifle (vrstvených pohárů) nebo jako náplň do košíčků.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Rafhan Custard Powder je v Asii standardem pro přípravu rychlých mléčných dezertů. Na rozdíl od evropských žloutkových krémů (Crème Anglaise) nebo francouzských cukrářských krémů, je tento produkt založen na gelatinizaci kukuřičného škrobu.

Princip zahuštění:

Hlavní složkou je kukuřičný škrob (amyloza a amylopektin). Při zahřátí ve vodném prostředí (mléce) nad teplotu cca 65–70 °C dochází k bobtnání škrobových zrn. Při dosažení bodu varu zrna praskají a uvolňují amylózu, která vytvoří pevnou koloidní síť. Výsledkem je termostabilní gel s hladkou texturou, který po vychlazení ("retrogradaci škrobu") dále zpevní.

Použití v gastronomii

Tento typ "custard prášku" byl vynalezen v 19. století jako alternativa pro osoby s alergií na vejce. Dnes je základem mnoha pákistánských a indických dezertů.

  • Trifle: Vrstvený dezert s piškoty, ovocem a želé.

  • Samostatný puding: Servírovaný vychlazený, často zdobený ořechy (pistácie, mandle).

  • Toping: Řidší variantu lze použít jako sladkou omáčku k pečivu.

Původ: Vyrobeno v Pákistánu (Unilever Pakistan Foods Ltd, Karáčí).


Návod k přípravě

Pro přípravu budete potřebovat:

  • 590 ml plnotučného mléka (rozděleno na 473 ml + 118 ml)

  • 4 polévkové lžíce cukru (lze upravit dle chuti)

  • 2 polévkové lžíce prášku Rafhan Custard

Postup:

  1. Vytvoření suspenze: V malé misce rozmíchejte 2 polévkové lžíce prášku Rafhan v cca 120 ml (½ šálku) studeného mléka. Míchejte, dokud nevznikne hladká pasta bez hrudek.

  2. Zahřátí základu: Zbývajících cca 470 ml (2 šálky) mléka nalijte do hrnce, přidejte 4 lžíce cukru a přiveďte k varu.

  3. Gelatinizace: Jakmile mléko vře, za stálého míchání pomalu vlévejte připravenou pastu.

  4. Provaření: Vařte a míchejte ještě cca 1–2 minuty, dokud krém nezhoustne a nezíská hladkou texturu.

  5. Servírování: Nalijte do misek. Podávejte vychlazené (během chladnutí krém dále ztuhne).


Složení a Nutriční hodnoty

Složení:

Kukuřičný škrob, sůl, maltodextrin, cukr, aromata (mangová příchuť), barviva: Tartrazin (E102), Žluť SY (E110), konzervant: siřičitany.

Obsahuje alergeny: Sója, Siřičitany.

  • Upozornění dle legislativy EU: Barviva E102 a E110 mohou nepříznivě ovlivňovat činnost a pozornost dětí.

Nutriční hodnoty (na 1 porci - cca 30 g prášku):

Uvedené hodnoty se vztahují k samotnému prášku před přidáním mléka a cukru.

Parametr Hodnota na 30 g (cca 2 lžíce) % Denní referenční hodnoty*
Energetická hodnota 110 kcal -
Tuky 0 g 0 %
Sodík 55 mg 2 %
Sacharidy 27 g 10 %
- z toho cukry (neuvedeno, majoritu tvoří škrob) -
Bílkoviny 0 g -
Železo 0,1 mg 0 %

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola