TABASCO - ORGANICKÁ SEMENA CHILLI PAPRIČEK - 10 KS

50 Kč 44,64 Kč bez DPH
Skladem (>20 ks)
Možnosti doručení

Odrůda tabasco byla původně pěstována ve státě Tabasco v Mexiku a proslavila se v polovině 19. století, kdy ji společnost McIlhenny se sídlem v Louisianě použila k výrobě své slavné omáčky tabasco. Jak tam, tak i ve Střední a Jižní Americe se tato odrůda chilli pěstuje ve velkém měřítku.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Rostliny mají hustý růst a jsou vytrvalé; v této zeměpisné šířce se proto doporučuje pěstovat je v květináči, aby je bylo možné přes zimu uchovat. Od druhého roku obvykle rodí velké množství plodů. Malé papričky rostou vzpřímeně a dozrávají ze zelené přes žlutou až do červené barvy. Ačkoli jsou vnější stěny plodů tenké, chutné papričky mají dostatek šťávy. Díky tomu jsou skvělé k přímé konzumaci a samozřejmě také do omáček, ale lze je také nakládat, sušit nebo použít k výrobě chilli prášku.

Péče: Teplota pro klíčení je mezi 22 °C a 28 °C (doba klíčení: 8–20 dní), proto se doporučuje použít skleník a vyhřívací podložku. Rostliny potřebují čerstvou, dobře hnojenou propustnou půdu a neměly by být ponechány ve stojaté vodě. Měly by být umístěny na slunném, chráněném místě s alespoň 6 hodinami slunečního svitu denně, pokud ne více. Nejdříve lze rostliny umístit ven 2 až 3 týdny po posledním mrazu. Jelikož se jedná o trvalku, měla by být pěstována v květináči a přes zimu uchovávána. Může být nutné ji mírně zastřihnout a umístit na světlé místo, kde je teplota alespoň 15 °C.

Spoustu užitečných tipů pro úspěšné pěstování chilli rostlin najdete v našem Průvodci pěstováním chilli a v Chilli deníku.

Druh Capsicum frutescens
Obsah 10 semen
Pálivost 8
Scoville 30 000 - 50 000 SHU
Optimální teplota pro klíčení 22 - 28 °C
Výsev únor - duben
Květy bílé (květen - srpen)
Růstový habitus Keřovitý, výška 60–150 cm
Zrání Od zelené přes žlutou po červenou
Vzhled plodu Podlouhlý, 1 x 4 cm, vzpřímený
Doba zrání 70–90 dní
Původ Mexiko / Louisiana

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola