ČEKANKA SALÁTOVÁ HLÁVKOVÁ PALLA ROSSA 3 (CICHORIUM INTYBUS) - SEMENA ČEKANKY - 0,5 G

19,48 Kč 17,39 Kč bez DPH
Skladem (>20 ks)
Možnosti doručení

Poloraná odrůda, dieteicky velmi hodnotné, moderní salátové zeleniny.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Pro pěstování jsou vhodné všechny typy půd v dobré kondici. Při předpěstovávání je třeba zajistit teplotu minimálně 20 °C. V průběhu dalšího pěstování teplota nesmí klesnout pod 8 °C. Optimální denní teploty jsou kolem 25 °C. Rovněž nutné je zabezpečit dostatečnou závlahu.

Čekanka hlávková jak už název napovídá tvoří podlouhlé hlávky a patří mezi venkovní druh. Hlávky připomínají pekingské zelí, nemají však tak výrazná žebra a nejsou tolik uzavřené. Hmotnost hlávek se pohybuje okolo 700 až 900 g. Pokud chceme u hlávkové čekanky dosáhnout tmavě červené barvy je nutný rozdíl mezi denní a noční teplotou 8 - 10 °C. Sklizeň začíná od září a pokračuje do října. Hlávky se nejlépe využijí čerstvé do salátů. Vyvinutější hlávky je možné uskladnit pro pozdější použití do sklepa.

Výživové hodnoty

Listy čekanky obsahují vitamin C, vitamin B a minerální látky, vlákninu a hořčiny (stimulují činnost jater, žlučníku a střev). Z prvků pak draslík, vápník, fosfor, hořčík, sodík, železo, mangan, zinek a měď. Čekanku tvoří z 94 % voda, proteiny představují 1 % (u zeleniny významné množství). Sacharidy netvoří ani 1 % a tuky v čekance téměř nenajdeme (0,1 %).

Kuchyňské zpracování

Křupavé listy čekanky se přidávají do zeleninových salátů. Čekanku je možné dusit i zapékat, výborná je například restovaná na másle nebo zadělávaná na smetaně.

Skladování

Hlávkovou čekanku lze skladovat na chladném a temném místě kde vydrží až 3 měsíce.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: