JINAN DVOULALOČNÝ (GINKGO BILOBA) ČERSTVÁ SEMENA JINANU - 3 KS

45 Kč 40,18 Kč bez DPH
Skladem (7 ks)
Možnosti doručení

Jinan je krásný strom i bonsai a také "živoucí fosilie", neboť otisky jeho úžasně léčivých listů se vyskytují už ve druhohorních vrstvách. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Strom byl dlouho pokládaný za vyhynulý, až byl pro svět znovuobjeven v Číně a stále častěji se prosazuje ve městech, neboť je nenáročný a odolává škůdcům i znečištěnému ovzduší.

Název bývá často zaměňován za ginko nebo gingo. 

Výsev jinanu

Semena stratifikujte - ponechte je minimálně 6 týdnů v suchu a ve chladnu, v teplotách těsně nad nulou (např. v ledničce). Kontrolujte, že jsou semena skutečně v suchu a neplesniví. Poté můžete, ale nemusíte semena skarifikovat - VELMI OPATRNĚ naprasknout louskáčkem na ořechy - to urychlí klíčení, ale nutné to není. Posléze, ideálně koncem února semena umístěte do vaty nebo kokosového substrátu (stále ponechávejte v chladnu, světlo není nutné, osvědčil se i sklep) a udržujte vlhko. Semínka během cca dvou týdnů začnou klíčit, některá později. Klíčivost semen je cca 66 %.

Pěstování jinanu

Nechte výhonky dorůst do asi 10 - 15 cm a poté je přesaďte do jakéhokoliv běžného zahradnického substrátu a umístěte ven. Lze přidat trochu písku pro lepší drenáž. Nepřelévejte a chraňte před ostrým sluncem. Na podzim se nelekněte, jinany opadávají :-) Prvních pár let chraňte stromečky přes zimu před mrazem, raději je umístěte do sklepa nebo někam jinam do chladna. Poté jsou stromy přesazené do volné půdy plně mrazuvzdorné.

Účinky ginkga - jinanu dvojlaločného

Své blahodárné účinky skrývá v listech, z nichž se vaří čaj, a v semenech. Jinan:

  • zabraňuje vzniku sraženin
  • používá se jako prostředek při nemoci ledvin a jater
  • zmírňuje příznaky stáří
  • urychluje hojení ran
  • prospívá pleti
  • potlačuje alergické reakce
  • stabilizuje hladinu glukózy
  • pozitivně působí na poruchu sluchu a zraku
  • odstraňuje pocity únavy
  • zlepšuje paměť
  • zvyšuje mozkovou činnost

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: