KUKUŘICE CUKROVÁ BLOODY BUTCHER (Zea mays) - SEMENA KUKUŘICE - 5 KS

47,20 Kč 42,14 Kč bez DPH
Skladem (16 ks)
Možnosti doručení

Sladká kukuřice Bloody Butcher je skutečně báječná dědičná kukuřice z USA (známá od roku 1845) s krvavě červenými zrny v nádherných vínově červených slupkách. Rostliny dosahují výšky až 2,5 metru a na každém stonku plodí 2-3 klasy. Nedozrálé klasy se dají jíst jako sladká kukuřice, ale zralou kukuřici lze umlít na vynikající červenou kukuřičnou mouku do tortill nebo použít na ozdobu.

Detailní informace

Detailní popis produktu

S předpěstováním kukuřice můžete začít od dubna do května. rostlina dobře klíčí při teplotách kolem 20 °c. osivo je vhodné před samotným výsevem máčet. klíčení obvykle trvá 1–2 týdny. předpěstované osivo urychluje sklizeň přibližně o 3 týdny. Přímý výsev je možný v polovině května, po odeznění ranních mrazíků. půda nesmí mít nižší teplotu než 10 °c. nižší teploty mohou výrazně ovlivnit růst rostlin, naopak pozdější výsev způsobuje nižší výnos. je vhodné výsev překrýt fólií, která pomůže udržet teplo (jakmile se objeví klíčky, vyměníme fólii za netkanou textílii nebo vytvoříme zvýšený fóliový kryt). ideální hloubka výsevu je 2–3 cm.
Stanoviště by mělo být slunečné, dobře chráněné před větrem. substrát volíme hlinitopísčitý, humózní, dobře propustný, např. pro výsev a množení. substrát používejte vždy spařený. ideální spon je 50 x 20 cm. rostliny je dobré přihnojovat drůbežím trusem a prostor mezi nimi pokrýt mulčem. důležitý je pro růst dostatek vláhy – rostliny je nutné zalévat důkladně, aby se voda dostala až ke kořenům.Kukuřici lze uchovávat dlouhodobě pomocí zamrazení. v čerstvém stavu vydrží pouze krátkou dobu, neboť kukuřičný cukr se při vyšší teplotě rychle mění na škrob a dochází k moučnatění zrna.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: