SLZOVKA OBECNÁ (PERLIČKOVÝ JEČMEN - HATOMUGI) 300 g

93,50 Kč 83,48 Kč bez DPH
Momentálně nedostupné
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Obilovina podobná ječmenu, známá i pod názvem Jobovy slzy nebo Perličkový ječmen. Přirozeně bezlepková.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: 100 % slzovka obecná (Coix lacryma-jobi)

Příprava: slzovku namočíme na 2-4 hodiny do studené vody. Na jeden díl slzovky 2-2,5 dílu vody a vaříme 30-45 minut.

Použití: jako samostatná příloha nebo vařit dohromady s neloupanou rýží či jinou obilovinou. Z rozmixované slzovky můžete udělat pomazánku nebo moc dobré smažené placičky. Když ji zapečete, získáte obdobu sekané či nákypu. Výborná je s houbami připravená jako „kuba”.

Země původu: Thajsko
Minimální trvanlivost: uvedena na zadní straně obalu.


Následující informace jsou převzaty z knih o tradiční čínské medicíně, nejsou to věděcká fakta: Hato mugi je obilovina podobná ječmenu, známá i pod názvem Jobovy slzy nebo Perličkový ječmen. Jedná se o semena divoké trávy, která mají silné čisticí účinky na organismus. Hato mugi se nepoužívá jako běžná potravina, má totiž velmi silné léčebné účinky. Čistí organismus od nánosů ze živočišných potravin a tuků, posiluje žaludek a je močopudný. Používá k podpůrné léčbě při celkovém zahlenění, revmatických onemocněních, bradavicích a tvorbě mateřských znamének. Lidé se zánětem slepého střeva by měli hato mugi konzumovat ve formě kaší. Zánět je většinou způsoben nadměrnou konzumací živočišných potravin.
Výhonky zelené ječmenné trávy jsou zajímavé především pro svůj obsah aminokyselin, kterých obsahuje celkem 18 z 20, včetně všech esenciálních, tedy těch, které si tělo nedokáže vyrobit samo a je nutné mu je dodávat. Aminokyseliny jsou základní stavební jednotkou bílkovin, ze kterých je tvořena každá buňka lidského organismu a jsou tak nepostradatelné pro buněčnou tvorbu, regeneraci a celkově pro zachování veškerých životních funkcí organismu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: