SOJOVÁ PASTA MISO 500g

Tip
65 Kč
Skladem (13 ks)

Pasta z fermentovaných sojových bobů. Miso je výživné, slané koření, charakteristické pro základ japonské kuchyně.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: voda, SOJOVÉ boby 23%, PŠENIČNÁ mouka, sůl, alkohol, koji (Aspergillus oryzae).

Použití: výživné, slané koření, základ japonské kuchyně. Japonci z něho připravují miso polévky a používají ho i k ochucení např. restovaných jídel, těstovin (třeba nám známých asijských nudlí), do marinád, dresingů, omáček a pod.

Minimální trvanlivost: uvedena na zadní straně obalu.

Země původu: Korea

Výživové údaje na 100g:

Energetická hodnota: 599 kJ / 142 kcal
Tuky: 2g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 0g
Sacharidy: 22g
- toho cukry: 11g
Bílkoviny: 11g
Sůl: 12g


Miso je výživné, slané koření, charakteristické pro základ japonské kuchyně. Japonci z něho připravují miso polévky a používají ho k ochucení stravy. Miso je hladká pasta, vyrobena ze sojových bobů, obilovin (např. rýže), soli a kultury, která dozrává ve velmi starých cedrových kádích. Výroba trvá obvykle od jednoho do tří let. Miso je v podstatě jednou z hlavních kulinářských surovin Asie. Můžeme je uchovávat až po dobu několika měsíců. Jakmile však již jednou otevřeme jeho balení, musíme ho držet v lednici nebo na jiném chladném místě. Miso je výživné, slané koření. Využívá se zejména k přípravě "miso polévek", obdobný masovému výtažku (něco jako masox), k ochucení i jiné stravy např. restovaných jídel, těstovin (třeba nám známých asijských nudlí), do marinád, dresingů, omáček a pod. Miso slouží k povzbuzení životní síly, podporuje látkovou výměnu, je bohaté na minerály, pomáhá při špatném trávení, vyživuje pokožku a krev a tím podporuje tvorbu buněk a kožní tkáně, pomáhá při srdečních chorobách, rozpouští v krvi cholesterol, cévy jsou pak pružnější, je velkou pomocí při předcházení arterioskleróze nebo vysokému krevnímu tlaku, zmírňuje důsledky kouření nebo konzumace alkoholu, pomáhá jako prevence proti alergiím a tuberkulóze.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení