SOJOVÁ PASTA MISO 500g

Tip
65 Kč
Skladem (15 ks)

Pasta z fermentovaných sojových bobů. Miso je výživné, slané koření, charakteristické pro základ japonské kuchyně.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: voda, SOJOVÉ boby 23%, PŠENIČNÁ mouka, sůl, alkohol, koji (Aspergillus oryzae).

Použití: výživné, slané koření, základ japonské kuchyně. Japonci z něho připravují miso polévky a používají ho i k ochucení např. restovaných jídel, těstovin (třeba nám známých asijských nudlí), do marinád, dresingů, omáček a pod.

Minimální trvanlivost: uvedena na zadní straně obalu.

Země původu: Korea

Výživové údaje na 100g:

Energetická hodnota: 599 kJ / 142 kcal
Tuky: 2g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 0g
Sacharidy: 22g
- toho cukry: 11g
Bílkoviny: 11g
Sůl: 12g


Miso je výživné, slané koření, charakteristické pro základ japonské kuchyně. Japonci z něho připravují miso polévky a používají ho k ochucení stravy. Miso je hladká pasta, vyrobena ze sojových bobů, obilovin (např. rýže), soli a kultury, která dozrává ve velmi starých cedrových kádích. Výroba trvá obvykle od jednoho do tří let. Miso je v podstatě jednou z hlavních kulinářských surovin Asie. Můžeme je uchovávat až po dobu několika měsíců. Jakmile však již jednou otevřeme jeho balení, musíme ho držet v lednici nebo na jiném chladném místě. Miso je výživné, slané koření. Využívá se zejména k přípravě "miso polévek", obdobný masovému výtažku (něco jako masox), k ochucení i jiné stravy např. restovaných jídel, těstovin (třeba nám známých asijských nudlí), do marinád, dresingů, omáček a pod. Miso slouží k povzbuzení životní síly, podporuje látkovou výměnu, je bohaté na minerály, pomáhá při špatném trávení, vyživuje pokožku a krev a tím podporuje tvorbu buněk a kožní tkáně, pomáhá při srdečních chorobách, rozpouští v krvi cholesterol, cévy jsou pak pružnější, je velkou pomocí při předcházení arterioskleróze nebo vysokému krevnímu tlaku, zmírňuje důsledky kouření nebo konzumace alkoholu, pomáhá jako prevence proti alergiím a tuberkulóze.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: