TRINIDAD SCORPION MORUGA CHOCOLATE, EXTRÉMNĚ PÁLIVÉ CHILLI PAPRIČKY - SEMENA ČILI PAPRIČEK - 5 KS

70,12 Kč 62,61 Kč bez DPH
Skladem (16 ks)
Možnosti doručení

V roce 2012 získalo trinidadské chilli Scorpion Moruga titul nejpálivějšího chilli na světě. Bylo vypěstováno na Trinidadu a Tobagu, ostrovním státě u pobřeží Venezuely, a může se pochlubit průměrnou hodnotou 1 207 764 Scovilleho tepelných jednotek, přičemž maximální hodnoty přesahují 2 miliony SHU.

Trinidad Scorpion Chocolate pochází rovněž z Karibiku a je odrůdou chilli moruga. Lusky dozrávají v krásné čokoládově hnědé barvě, jsou o něco větší než lusky červené TSM, ale stejně pálivé a lze je jasně rozpoznat podle špičky na špičatém konci chilli. Mají velmi aromatickou a ovocnou chuť, možná o něco jemnější a kouřovější než ostatní odrůdy. Jsou vhodné do omáček a na sušení.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Výsev

Se semeny manipulujte raději v rukavicích. Semena namočte na 12-24 hodin do vody. Poté vyséváme cca 2-5 mm pod povrch pěstebního substrátu. Doporučujeme použít Jiffy – pěstební tablety, které umožňují udržet půdu během klíčení neustále vlhkou, ne přemokřenou. Umístěte na svétlé místo a udržujte vlhkost a teplotu 25 - 32 °C. Vyklíčí během několika týdnů.

Pěstování

Pro dosažení nejvyšší pálivosti papriček je třeba zajistit zrání na teplém místě (optimum 22 - 25 °C) po dobu čtyř měsíců. Ideální je skleník, postačí ale i okno na jih během letních měsíců. Zálivka pravidelná, pro pěstování použijte běžný pěstitelský substrát, který občasně přihnojujte. V květináči ji můžeme pěstovat i několik let, přezimovat by měla v pokojové teplotě. Při pěstování v teple domova nezřídka plodí i dvakrát ročně.

Rostlina dorůstá v závislosti na velikosti květináče kolem jednoho metru, může dorůst až 180 cm výšky a 100 cm šířky a má asi pěticentimetrové, hnědé, vrásčité plody. 

Nejvyšší pálivost získají plody po 120 dní zrání na rostlině.

POZOR: Pamatujte, že tato paprička dosahuje na stupnici pálivosti až 2 miliony Scovilleho pálivých jednotek (SHU)! Pro srovnání, papričky Jalapeňos mají pálivost pouze okolo 5 000 SHU. V žádném případě by ji neměly konzumovat děti. Jedná opravdu o VELICE pálivou odrůdu. Paprička má velmi tenké stěny a při kontaktu s pokožkou může dojít k velmi silnému podráždění. Stejně tak se vyhýbejte kontaktu s očima – tato paprička se používá při výrobě pepřového spreje.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: