Trinidad Scorpion Moruga Chocolate, extrémně pálivé chilli papričky - semena čili papriček - 5 ks

32 Kč 27,83 Kč bez DPH
Momentálně nedostupné
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Hnědá odrůda nejpálivější chilli papričky na světě. Lze ji pohodlně pěstovat za oknem či ve skleníku, kde může dorůst až 180 cm. Dosahuje pálivosti až 2 000 000 SHU, což je příliš i na neojtrlejší konzumenty chilli. Její neobyčejně tvarované plody se velikostí blíží golfovému míčku a poté, co se Váš jazyk zbaví nejvyšší pálivosti, vyjde najevo jejich unikátní aroma. Ochutnejte dotek pekla.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Výsev

Se semeny manipulujte raději v rukavicích. Semena namočte na 12-24 hodin do vody. Poté vyséváme cca 2-5 mm pod povrch pěstebního substrátu. Doporučujeme použít Jiffy – pěstební tablety, které umožňují udržet půdu během klíčení neustále vlhkou, ne přemokřenou. Umístěte na svétlé místo a udržujte vlhkost a teplotu 25 - 32 °C. Vyklíčí během několika týdnů.

Pěstování

Pro dosažení nejvyšší pálivosti papriček je třeba zajistit zrání na teplém místě (optimum 22 - 25 °C) po dobu čtyř měsíců. Ideální je skleník, postačí ale i okno na jih během letních měsíců. Zálivka pravidelná, pro pěstování použijte běžný pěstitelský substrát, který občasně přihnojujte. V květináči ji můžeme pěstovat i několik let, přezimovat by měla v pokojové teplotě. Při pěstování v teple domova nezřídka plodí i dvakrát ročně.

Rostlina dorůstá v závislosti na velikosti květináče kolem jednoho metru, může dorůst až 180 cm výšky a 100 cm šířky a má asi pěticentimetrové, hnědé, vrásčité plody. 

Nejvyšší pálivost získají plody po 120 dní zrání na rostlině.

POZOR: Pamatujte, že tato paprička dosahuje na stupnici pálivosti až 2 miliony Scovilleho pálivých jednotek (SHU)! Pro srovnání, papričky Jalapeňos mají pálivost pouze okolo 5 000 SHU. V žádném případě by ji neměly konzumovat děti. Jedná opravdu o VELICE pálivou odrůdu. Paprička má velmi tenké stěny a při kontaktu s pokožkou může dojít k velmi silnému podráždění. Stejně tak se vyhýbejte kontaktu s očima – tato paprička se používá při výrobě pepřového spreje.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení