Fukamushi

Výraz fukamushi Fukamushi nebo Fukamushi Cha (深蒸し茶), znamená v japonštině hluboce propařený zelený čaj. Velmi zvláštní chuti  je dosaženo tím, že se čerstvě sklizené mladé lístky před jejich suchým rolováním napařují téměř dvakrát déle než u jiných zelených čajů. Lístky jsou díky tomuto procesu zpracování rozrušenější, čímž při louhování dochází k rozvinutí výraznější chuti. Proces hlubokého napařování snižuje jakoukoli syrovou travnatou chuť nebo trpkost hotového čaje, čímž se získá sladší šálek s větším tělem, robustní chutí a jemnějším pocitem v ústech. Jeho dochuť je také poměrně mírná. Tato metoda byla původně vyvinuta k nápravě horší, trpčí chuti čajů nižší kvality, ale rychle se zjistilo, že při použití této metody u vynikajících čajových odrůd vzniká čaj té nejlepší chuti.

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení